Κατηγορίες
αγορά αυτοκίνητο

Η νέα σήμανση των καυσίμων (σε νέα οχήματα, πρατήρια και καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων)

Στις αρχές του μήνα είπα να ασχοληθώ και να παρουσιάσω τη νέα σήμανση για τα καύσιμα, την οποία θα τη βλέπουμε πλέον στα καινούργια αυτοκίνητα, στην αντλία καυσίμου όλων των πρατηρίων καυσίμων και στο ακροφύσιο της αντλίας καθώς και στα καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων.

Βάση της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014/94/EΚ η σήμανση των καυσίμων στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, την Ελβετία και την Τουρκία έχει αλλάξει από τις 12 Οκτωβρίου 2018.

Λίγο το ένα, λίγο το άλλο, το θέμα το ξαναθυμήθηκα χθες βράδυ, επειδή έπεσα πάνω σε ένα ξένο τηλεοπτικό κανάλι το οποίο παρουσίαζε αναλυτικά στους καταναλωτές της χώρας του – και μάλιστα σε ώρα “υψηλής τηλεθέασης” – την αλλαγή. Όπως είπαν, δεν ήταν η πρώτη φορά. Ίσως εκεί τους καταναλωτές τους προσέχουν λίγο περισσότερο… Ποιος ξέρει..;;

Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει:

μετά τις 12 Οκτωβρίου 2018, οι σημάνσεις θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί τόσο στα καινούργια αυτοκίνητα όσο και στις αντλίες πετρελαίου, βενζίνης, υδρογόνου (H2), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και υγραερίου (LPG) όλων των πρατηρίων καυσίμων στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι ως εξής:

 

 

Οι πληροφορίες και υλικό είναι από το fuel-identifiers.eu όπου μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε περισσότερα.