Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος γιατρού

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης υπόθεση εκβίασης σε βάρος 36χρονου γιατρού.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στη Χαλκηδόνα δύο άτομα ηλικίας 52 και 29 ετών, καθώς και ένας 44χρονος δικηγόρος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για άμεση συνέργεια σε εκβίαση.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία του 36χρονου, σύμφωνα με την οποία ο 52χρονος και ο 29χρονος από αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, μεταχειριζόμενοι απειλές κατά της ζωής του και της επιχείρησής του, θεωρώντας τον υπεύθυνο για μη παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας στον 29χρονο, απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, μέσω του 44χρονου δικηγόρου, απαιτούσαν εκβιαστικά από τον παθόντα το επιπλέον χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου να μην κινηθούν νομικά εναντίον του.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2018 σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην περιοχή της Χαλκηδόνας, οι τρεις άντρες παρέλαβαν από τον 36χρονο συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, οπότε και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.