Κατηγορίες
Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ ΠΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για να παραστεί σε επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν αναλάβει από κοινού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, η ΠΕΔΚΜ και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ενώ τελούν υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ Ειρηναίου, συνιερουργούντων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου, του Εκπροσώπου του Πατριαρχείου Μόσχας και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα.
Θα τελεστεί υπαιθρίως, μπροστά στο μνημειακό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Επίσης αργότερα είναι προγραμματισμένη η τέλεση μνημοσύνου και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των πεσόντων
στους τομείς της Σερβίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Βρετανίας, Ιταλίας, Ελλάδας.