Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης Δήμος Αλεξάνδρειας

Νέα απορριμματοφόρα για το Δήμο Αλεξάνδρειας

Το ότι η κατάσταση των απορριμματοφόρων που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Αλεξάνδρειας είναι οικτρή είναι δεδομένο. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος εξειδικευμένες γνώσεις για να αντιληφθεί τι συμβαίνει.

Άλλωστε μια ματιά στο τι κυκλοφορεί στους δρόμους του Δήμου αρκεί – ή αρκεί να δει πρακτικά συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι περισσότεροι σύμβουλοι (ανεξαρτήτως παράταξης) παραδέχονται ότι ο στόλος είναι και παλιός και προβληματικός.

Πρόκειται για κατάσταση που επηρεάζει μια σειρά από άλλες καταστάσεις, όπως τη συχνότητα αποκομιδής, τη αποδοτικότητα των εργαζομένων, την ταχύτητα με την οποία γίνεται η αποκομιδή κλπ.

Με βάση λοιπόν προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (σχετικά με αναμόρφωση του προϋπολογισμού) αλλά και την αναγκαιότητα για προμήθεια απορριμματοφόρων (διαφόρων τύπων), ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης υπέγραψε την έγκριση για τη δαπάνη περίπου 300.000 ευρώ για αγορά τριών απορριμματοφόρων.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι πρόκειται για 3 συνολικά οχήματα, 2 μεγάλα απορριμματοφόρα που θα έχουν και μηχανισμό πλύσης των κάδων (δηλαδή πριν τον αποθέσουν στη θέση του θα τον πλένουν κιόλας) και ένα μικρότερο (ανακατασκευασμένο) που βασικά θα χρησιμοποιείται σε δρόμους με μικρό πλάτος.

Οπότε, φαινομενικά, μένει να γίνει ο σχετικός ηλεκτρονικός διαγωνισμός και να βγουν τα νέα οχήματα στο δρόμο.