Κατηγορίες
καιρός

Μπήκαμε στο φθινόπωρο, αλλάζει και ο καιρός…

Και μ’ αυτά και με τ’ άλλα, πάει και το καλοκαιράκι.
Το αφήσαμε πίσω γύρω στις πέντε το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2018 και μπήκαμε και “επίσημα” στο φθινόπωρο.

Βέβαια κάποιοι βιάζονταν και εύχονταν “καλό χειμώνα” όταν γύρισαν από τις άδειές τους, γύρω στο δεκαπενταύγουστο. Κάποιοι άλλοι έκαναν το ίδιο λίγο αργότερα.
Όπως και να ‘χει η φθινοπωρινή ισημερία και η έναρξη του φθινοπώρου καταγράφηκε (κανονικά στους πόλους η πραγματική ισημερία 12/12 θα καταγραφεί 5 ημέρες αργότερα, στις 28/9).
Μαζί με το καλοκαίρι που φεύγει (κάποιοι έκαναν στη Β. Ελλάδα και το τελευταίο κυριακάτικο μπάνιο τους) αλλάζει κατά σύμπτωση ραγδαία και ο καιρός.

Μετά τα “τριαντάρια” που θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 24/9, έρχεται σημαντική πτώση των θερμοκρασιών σε όλη τη χώρα, με αισθητό κρύο ακόμη και τις μεσημβρινές ώρες. Σε κάποιες περιοχές θα επικρατήσουν οι ισχυροί άνεμοι ενώ θα σημειωθούν και βροχοπτώσεις.

Στην Ημαθία η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και 11°C στα πεδινά και από τους 30 ή 31°C θα καταγραφούν θερμοκρασίες όχι υψηλότερες από τους 18-19°C.

Την Τρίτη οι μετεωρολόγοι αναμένουν νεφελώδη καιρό ενώ για την Τετάρτη και την Πέμπτη ηλιοφάνεια και αίθριο καιρό αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες (που για την εποχή μπορεί να είναι και κανονικές, δεν θα έχουν όμως καμιά σχέση με αυτής της εβδομάδας που προηγήθηκε).
Αίθριος καιρός προβλέπεται και για την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25/9, με μέγιστη θερμοκρασία που θα κυμανθεί γύρω στους 25°C.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς όλη την εβδομάδα και δεν αναμένεται να ξεπεράσουν σε ένταση τα 3 Μποφόρ.