Κατηγορίες
αντιδήμαρχοι

Μήνυμα του αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας Στ. Δριστά για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

Στέφανος ΔριστάςΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Στέφανος Δριστάς αναφέρει σε μήνυμά του τα ακόλουθα:

“Κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου από άκρη σ’ άκρη του πλανήτη γιορτάζεται ένα σημαντικό αγαθό για την ατομική και συλλογική πρόοδο και ευημερία… η ειρήνη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης είναι μια «γιορτή» που καθιέρωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών το 1981, για να διαδώσει και να ενισχύσει τα ιδανικά της ειρήνης και της αποφυγής της βίας στις τοπικές κοινωνίες των πολιτών!!Από το 2001 η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, την 21η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.

Το μήνυμα που θα πρέπει να περάσει μέσα από αυτή την ιδιαίτερη ημέρα είναι ότι η παγκόσμια ειρήνη δεν αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο.

Αν λοιπόν, συμπλεύσουμε όλοι μαζί, όλοι οι πολίτες αυτού του κόσμου, ανεξαρτήτως χώρας, πολιτισμού και θρησκείας, τότε σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα.

Η ειρήνη είναι υπέρτατη ηθική αξία, γιατί προστατεύει από τον όλεθρο το πολυτιμότερο αγαθό που υπάρχει στον κόσμο, τη ζωή και όλοι μαζί πρέπει να την σεβόμαστε και να την διαφυλάσσουμε.

Ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας

Στέφανος Δριστάς”