Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Κατά πλειοψηφία πέρασαν τα πιο σημαντικά θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ Αλεξάνδρειας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας θέματα στα οποία είχα αναφερθεί στο βίντεο της προηγούμενης εβδομάδας.

– Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου: εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τον Χρ. Αλευρά να δηλώνει “παρών” υπενθυμίζοντας ότι ο κανονισμός που ίσχυε μέχρι χθες δούλευε μια χαρά και ότι απλά έγιναν τροποποιήσεις που επιβλήθηκαν έξωθεν.

– Κανονισμός καθαριότητας του Δήμου: εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και αυτό που μένει από τη συζήτηση του θέματος είναι αυτό που είπαν όλοι: έπρεπε να συνταχθεί και να τεθεί επιτέλους σε ισχύ ένας κανονισμός καθαριότητας.


Έγιναν επισημάνσεις όσον αφορά τα πρόστιμα, έγιναν αναφορές στα παραμελημένα οικόπεδα και στο τι θα πρέπει να γίνει με αυτά ενώ έγιναν και προτάσεις για να κοινοποιηθεί ο κανονισμός και στο πιο απομακρυσμένο σπίτι του Δήμου ώστε οι δημότες και οι κάτοικοι να ενημερωθούν για αυτόν.
Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να αναμένουμε να γίνουν αλλαγές. Άπαντες συμφώνησαν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να εξετάσει πως θα λειτουργήσει στην πράξη (πλέον) ο Κανονισμός Καθαριότητας και στο μέλλον να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.
Να σημειωθεί ότι ο σύμβουλος Χ. Αλευράς κατηγόρησε το δήμαρχο για λαϊκισμό όσον αφορά την πρόταση του τελευταίου για μείωση συγκεκριμένων προστίμων και ψήφισε τον Κανονισμό όπως “ήρθε” στο Σώμα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παρόντες συμβούλους που ψήφισαν τον Κανονισμό με την τροποποίηση στα πρόστιμα όπως την πρότεινε ο Π. Γκυρίνης.

– Κανονισμοί Εσωτερικής Λειτουργίας των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Αλεξάνδρειας και Πλατέος: οι τροποποιήσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα. Όμως ο Μπ. Τσολάκης (πρόεδρος της Τ.Κ. Κλειδίου και γνώστης του αντικειμένου) έκανε συγκεκριμένες παρατηρήσεις και ζήτησε να διατεθούν περισσότερα κονδύλια για αγορά βιβλίων και να γίνει παρέμβαση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος ώστε να λειτουργήσει επιτέλους το κλιματιστικό και ο χώρος να προσφέρεται και για ανάγνωση (εκτός από τον δανεισμό βιβλίων).

– Παραχώρηση τμήματος οικοπέδου στον ΦΟ.Δ.Σ.Α. (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κεντρικής Μακεδονίας για δημιουργία ΣΜΑ και Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων σύμφωνα με το οικείο ΠΕ.Σ.Δ.Α.(Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων: εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.


Ένα θέμα που συζητήθηκε πολύ ήταν και η χρηματοδότηση της έκδοσης βιβλίου από τον Δήμο: πρόκειται για έκδοση βιβλίου του πρώην δημάρχου Αντιγονιδών και πρώην δημοτικού συμβούλου Αν. Τασιόπουλου. Το θέμα ήρθε για δεύτερη φορά προς συζήτηση.
Μετά από πολλή κουβέντα, μετά από συγκεκριμένες προτάσεις (όπως να μην τυπωθεί το βιβλίο αλλά να γίνει ψηφιοποίησή του και να αναρτηθεί στο διαδίκτυο ή να εκδοθούν πολύ λίγα και να σταλούν στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες), μετά από παρατηρήσεις συμβούλων ότι θα αναλωθεί το σύνολο του διαθέσιμου ποσού (3.500 ευρώ) για το συγκεκριμένο βιβλίο, τελικά το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και θα εκδοθούν επτακόσια αντίτυπα.