Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Γήπεδο Λουτρού: “μαλώνουν για το τίποτε”, είπε ορθά ο Συρόπουλος

Πρόβλημα από το… πουθενά δημιουργήθηκε κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (10/9/18), όταν ξεκίνησε να συζητείται το 56ο θέμα που σχετίζονταν με την παραχώρηση ή μη προς χρήση του γηπέδου της Τοπικής Κοινότητας Λουτρού στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου “FOOTBALL KINGS”.

Επί μισή ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με ένα θέμα που θα έπρεπε να φτάσει “έτοιμο”, παρά το γεγονός ότι – σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν – το θέμα πρέπει να συζητείται στον Λουτρό εδώ και μέρες.

Την πιο σωστή θέση – πρόταση την είχε ο Δ. Συρόπουλος, ο οποίος απ’ την αρχή της συζήτησης και βλέποντας που θα πάει το θέμα, αποφάσισε να μας διαφωτίσει όλους (και καλά έκανε). Και όπως χαρακτηριστικά είπε, “μαλώνουν για το τίποτε”.

Τι συμβαίνει, βάσει όσων είπε ο εκ Λουτρού Δημ. Συρόπουλος: ότι υπάρχουν δυο σύλλογοι, ο Ολυμπιακός Λουτρού και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου. Και οι δυο θέλουν να χρησιμοποιούν το γήπεδο του Λουτρού (να σημειωθεί ότι τα γήπεδα είναι των Δήμων, ανήκουν στους Δήμους και στους δημότες και όχι στις ομάδες).

Ο Συρόπουλος επειδή – προφανώς – το έργο το βλέπει να παίζεται εδώ και καιρό στο χωριό του και βλέπει διαφωνίες μέσα στο χωριό, πρότεινε να γίνει αρχικά μια συνάντηση, να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι δυο και να έρθει μετά στο συμβούλιο μια “έτοιμη λύση”, που θα αναφέρει ποιες ώρες συμφώνησαν να χρησιμοποιείται το γήπεδο από τον καθένα. Στη συνέχεια τα συμφωνηθέντα θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο τέλος θα παραχωρηθεί το γήπεδο σε αμφότερους για χρήση!!! Τι πιο απλό…

Μπορεί ο Συρόπουλος να το έκανε όλο αυτό επειδή θέλει να τα έχει καλά με όλους στο χωριό του;; Ίσως! Ήταν όμως σωστή η κίνησή του να μιλήσει από το πρώτο λεπτό που τέθηκε το θέμα στο Συμβούλιο και να ενημερώσει και τους υπόλοιπους συναδέλφους του συμβούλους. Και είπε με απλά λόγια, επειδή “ουκ εν τω πολλώ το ευ”, πως θα πρέπει το Συμβούλιο να αντιμετωπίσει το θέμα.

Όσο για το τέλος;;;
Αδίκως οξύνθηκαν τα πνεύματα, αδίκως χάθηκε μισή και πλέον ώρα. Στο μέλλον ίσως θα πρέπει τόσο ο πρόεδρος του Σώματος, όσο και ο δήμαρχος και ο εισηγητής να κοιτάνε και λίγο την πορεία της συζήτησης και να πράττουν αναλόγως.
Τελικά το θέμα αποσύρθηκε και το σίγουρο είναι πως αν και όταν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι τότε θα βρεθεί άκρη. Αρκεί να πρυτανεύσουν οι λογικές φωνές και όχι οι παράλογοι και οι ακραίοι.