Κατηγορίες
Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Η Π.Ε. Ημαθίας καλεί εργοδότες σε συνεργασία σχετική με τους εργαζομένους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΑΕνόψει σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια στα τέλη του επόμενου μήνα (26/10/2018) από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας παρακαλούνται οι εργοδοτικοί φορείς της Ημαθίας να αποστείλουν με e-mail (tzoyia.s@imathia.pkm.gov.gr) ή FAX (23313 53698) μέχρι τη Πέμπτη 25-10-2018 τις εκτιμήσεις τους για τον αριθμό των θέσεων για εξαρτημένη εργασία, εποχική εργασία, αλιεργάτες και απασχόληση υψηλής ειδίκευσης που θα καλυφθούν με τη διαδικασία της μετάκλησης από πολίτες τρίτων χωρών κατά τα επόμενα δύο έτη.

Στην έκθεση που οι εργοδοτικοί φορείς θα αποστείλουν, θα πρέπει να αναφέρουν τον εκτιμώμενο αριθμό για κάθε μία από τις προαναφερόμενες κατηγορίες και την πιθανή χώρα προέλευσης των εργαζομένων, καθώς και αιτιολόγηση βασιζόμενη σε πραγματικά στοιχεία που αναφέρονται στον αριθμό των εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στον υπόψη τομέα της οικονομίας, την πορεία των δραστηριοτήτων τους τα τελευταία έτη και την εκτίμηση για τα επόμενα έτη, αλλά και την υφιστάμενη προσφορά εργασίας από ημεδαπούς ή Ευρωπαίους πολίτες ή πολίτες τρίτων χωρών με νόμιμη διαμονή στη χώρα.

Την Παρασκευή 26-10-2018 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αίθουσα της Δ/νσης Ανάπτυξης (Λ. Στρατού 72 – ισόγειος χώρος), στις 11.00 π.μ., υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά οι απόψεις των εργοδοτικών φορέων και να καταγραφούν τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξουν.