Κατηγορίες
Καρασαρλίδου Φρόσω παιδεία

Επίσκεψη Φρ. Καρασαρλίδου στον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης για θέματα παιδείας της Ημαθίας

Τον περιφερειακό διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ανανιάδη επισκέφθηκε η βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Φρόσω Καρασαρλίδου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα εκπαίδευσης που αφορούν το νομό μας. Συγκεκριμένα ενημέρωσε για το θέμα του Δημοτικού Σχολείου Ροδοχωρίου και ζήτησε να λειτουργήσει και φέτος ως διθέσιο όπως και πέρυσι, καθώς και για τη μη λειτουργία του ολιγομελούς τμήματος του τομέα Πληροφορικής ΕΠΑΛ Νάουσας για το οποίο ζήτησε τη λειτουργία του.

Επίσης συζητήθηκε το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών που παρουσιάζεται σε ορισμένες περιοχές του νομού.

Ο κ. Ανανιάδης είπε ότι όσο αφορά το θέμα του Ροδοχωρίου θα τα δει ο ίδιος, ενώ για το θέμα του ΕΠΑΛ Νάουσας ενημέρωσε ότι στάλθηκε έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ.

Να επισημάνουμε ότι είχε προηγηθεί επαφή της βουλευτού με την υφυπουργό κα Τζούφη και με το Γραφείο του υπουργού κ. Γαβρόγλου για το θέμα.

Την Πέμπτη το πρωί από τον περ. διευθυντή κ. Ανανιάδη έγινε γνωστό ότι το αίτημα που αφορούσε το δημοτικό σχολείο του Ροδοχωρίου λύθηκε, ενώ το θέμα του ΕΠΑΛ Νάουσας είναι πλέον αρμοδιότητα του Υπουργείου.

Προς το Υπουργείο ασκούνται πλέον οι πιέσεις για τη λειτουργία του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Νάουσας.