Κατηγορίες
μεταφορές - συγκοινωνίες

Ασημένιο Βέλος: ήρθε, δοκιμάστηκε, διαφημίστηκε και έφυγε

Ανακοίνωση για την (αναμενόμενη και γνωστή πριν να έλθει στην Ελλάδα) αναχώρηση του “Ασημένιου Βέλους” έβγαλε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι πιο παρατηρητικοί και “συνεπείς” αναγνώστες θα θυμούνται τι γράφαμε ΕΔΩ (από τις 21 Αυγούστου!!). Οι λιγότερο παρατηρητικοί και “συνεπείς” ας το ξαναδούν. Γιατί γράφηκαν ένα κάρο βλακείες και ασυναρτησίες για το θέμα, συνήθως αναμασήματα και copy-paste από μεγάλα sites και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το τρένο ήρθε για την Έκθεση της Σαλονίκης, για να κάνει κάποια δοκιμαστικά (που ταυτόχρονα θα ήταν και διαφημιστικά για την εταιρία) και θα επέστρεφε στην Ιταλία.

Όσο δε για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα μέσα σε τρεισήμισι ώρες, δεν θα το κάνει αυτό το τρένο αλλά διαφορετικό.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η εξής:

“Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα, σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την άφιξη στην Ελλάδα και την παρουσίαση στην 83η ΔΕΘ της αμαξοστοιχίας ETR 480 – «Ασημένιο Βέλος» – η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε διευκρινίζει τα εξής:

Το τραίνο ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να εκτελέσει δοκιμαστικά δρομολόγια επί του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου. Η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την παρουσίαση του συρμού στη ΔΕΘ ελήφθη στο πλαίσιο της επικείμενης αναβάθμισης των υπηρεσιών της εταιρείας, που θα υλοποιηθεί με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής. Εξάλλου, οι καινοτομίες και εξαγγελίες μελλοντικών προϊόντων και υπηρεσιών είθισται να γίνονται στο πλαίσιο κλαδικών ή γενικών εκθέσεων.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαβεβαιώνει άπαντες ότι το τροχαίο υλικό που θα χρησιμοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων υποδομής θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εκτέλεση των δρομολογίων στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Επίσης, σε ό,τι αφορά στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εντός του συρμού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώνει ότι ουδεμία «έκπτωση» πρόκειται να κάνει σε αυτές τις υπηρεσίες, που οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στο πρώτο ταξίδι του «Ασημένιου Βέλους».

Στόχος μας παραμένει να γίνει το τραίνο «Πρώτη Επιλογή» στη μετακίνηση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και είμαστε απαρέγκλιτα προσηλωμένοι στον στόχο αυτόν.”