Κατηγορίες
Δήμος Νάουσας Ημαθία

830.000 ευρώ για έργα υδροδότησης στον Δήμο Νάουσας

σωλήνες ύδρευσηςΔυο νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 833.000 ευρώ, πέτυχε να εντάξει η ΔΕΥΑ Νάουσας στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για δυο πολύ σημαντικά έργα που αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα στην υδροδότηση κοινοτήτων του Δήμου Νάουσας.

Το πρώτο έργο έρχεται να λύσει το χρόνιο και έντονο πρόβλημα υδροδότησης της Τ.Κ. Ροδοχωρίου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αφορά την κατασκευή ενός δικτύου μεταφοράς νερού 4.540 μέτρων, από την περιοχή της Μεταμόρφωσης ως και την υφιστάμενη δεξαμενή που υδροδοτεί τον οικισμό Ροδοχωρίου, με φυσική ροή, ώστε να εξυπηρετηθεί η κάλυψη των αναγκών του οικισμού και συνάμα να επιτευχθεί εξοικονόμηση δαπανών.

Το δεύτερο έργο προβλέπει την κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς νερού 5.222 μέτρων με σκοπό την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του εξωτερικού δικτύου των κοινοτήτων Κοπανού και Χαρίεσσας, καθώς και την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών σε πόσιμο νερό για τους κατοίκους των δυο κοινοτήτων.
“Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Λαζαρίδου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη για την αγαστή συνεργασία και διαβεβαίωσε πως ο σχεδιασμός της ΔΕΥΑΝ για εκσυγχρονισμό και βελτίωση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης στον Δήμο μας υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς αναβαθμίζοντας το επίπεδο ζωής των δημοτών.” καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Νάουσας.