Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια εκδηλώσεις

“Πανσέληνος στο Κονάκι!” – μια πολύ ωραία εκδήλωση από την Εστία Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας (βίντεο-φωτογραφίες)

Συντροφιά με όμορφα τραγούδια αλλά και πιο ενημερωμένοι για ένα μοναδικό στο είδος του κτήριο της Αλεξάνδρειας ήταν όσοι επέλεξαν να χαρούν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο το βράδυ της Κυριακής 26/8/2018 στην εκδήλωση της Εστίας Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας.

Η βραδιά ξεκίνησε μια ιστορική και επιστημονική παρουσίαση του Κονακιού της Αλεξάνδρειας, ενός κτηρίου μοναδικού στην Αλεξάνδρεια. Την παρουσίαση έκανε ο αρχιτέκτονας – μηχανικός Γιώργος Μερτζανίδης, ο οποίος μελέτησε και παρουσίασε με τρόπο που δεν είχε γίνει έως τώρα το παλιό κονάκι του Γιδά, που ήταν κάποτε η κατοικία Οθωμανών προυχόντων της περιοχής αλλά και του Δ. Βετσόπουλου (το κτήριο είναι ιδιοκτησία των απογόνων του και έχει παραχωρηθεί στην Εστία για να το χρησιμοποιεί).


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, είναι πλέον τόσο λεπτομερής η αποτύπωση του κτηρίου, που θα μπορούσε ακόμη και να ξαναχτιστεί από την αρχή χωρίς να υπάρχει καμιά διαφορά σε σχέση με αυτό που βλέπουμε σήμερα (και που κινδυνεύει να χαθεί, αν δεν βρεθούν πόροι για την αναστήλωσή του).

Η συνέχεια στη βραδιά δόθηκε από τη Μουσική Σχολή του Χρ. Λαζαρίδη και τα παιδιά που φοιτούν σε αυτή. Μουσικοί και ερμηνευτές, νεαρής ηλικίας όλοι, κράτησαν συντροφιά τους παρευρισκόμενους με ωραία τραγούδια (πολλά από τα οποία είχαν το φεγγάρι ως σημείο αναφοράς) και μας έδωσαν και μια ιδέα για το τι θα μπορούσαμε να ακούσουμε τα επόμενα χρόνια στην περιοχή μας. Ένα μπράβο σε όλα τα παιδιά της σχολής.
Και ένα μπράβο στην Εστία Ρουμλουκιωτών, για την εκδήλωση.