Κατηγορίες
εκδηλώσεις Νάουσα πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Ξεκινά την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου το “Naoussa Street Festival 2”

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου “Naoussa Street Festival 2”, το οποίο ξεκινά την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και για μία εβδομάδα, έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, η καρδιά του Πολιτισμού θα χτυπά στη Νάουσα.

Εναρκτήρια εκδήλωση του φετινού φεστιβάλ είναι η συναυλία με τους Vanilla Swing την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν υπαίθριες μουσικές συναυλίες και δράσεις σε κεντρικά σημεία και πλατείες της πόλης (Πλατεία Μεταμορφώσεως, πεζόδρομος Σολωμού, Παλιές Εργατικές), ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης…

με τις συναυλίες “Back to School Concert” στις 8 Σεπτεμβρίου με το νεανικό συγκρότημα των REC, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και με τη συναυλία Νίκου Πορτοκάλογλου στις 9 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα και για πρώτη φορά, το διάστημα 7-9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το «Naoussa street food festival-wine edition», με τη συνεργασία της εταιρίας Soulfood Thessaloniki. Καταξιωμένοι σεφ του χώρου, αλλά και τοπικοί δημιουργοί σε συνεργασία με οινοποιούς της πόλης θα παρασκευάζουν επί τόπου διάφορα πιάτα για τους επισκέπτες, προβάλλοντας την κουλτούρα του σύγχρονου φαγητού δρόμου, δημιουργώντας γεύσεις εμπνευσμένες και συνδυασμένες με το ξινόμαυρο κρασί Νάουσας.

Παράλληλα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εικαστικές παρεμβάσεις σε υπαίθρια σημεία της πόλης από την καλλιτεχνική ομάδα “Loba Team”, εικαστική έκθεση για Ρολόι της Νάουσας και πύργους ρολογιών ελληνικών πόλεων, αγώνες beach volley στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου και εκδηλώσεις για παιδιά με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Artville.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Vanilla SwingΚυριακή 2 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Αγίας Παρασκευής, ώρα 21:00
Μουσική συναυλία με το συγκρότημα των Vanilla Swing.
To μουσικό ύφος των Vanilla Swing είναι μια μίξη από rock n’ roll, rockabilly του ’50 και swing του 40, εμπλουτισμένα από τον σημερινό ήχο διατηρώντας ταυτόχρονα την vintage αισθητική. Όπως και διασκευές σημερινών καλλιτεχνών στο δικός τους ιδιαίτερο ύφος. Διασκευάζουν με το δικό τους ιδιαίτερο ύφος από Beyonce μέχρι Motorhead, από Moby μέχρι Robbie Williams και White Stripes. Το συγκρότημα αποτελούν οι Λήδα Αγγελάκη (φωνή), Παναγιώτης Παπαπορφυρίου (κιθάρα), Αντρέ Νικάκης (μπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα).

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, πεζόδρομος Σολωμού, ώρα 20:00
Μουσική συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής με το νεανικό μουσικό σχήμα «No Name Band».
Συμμετέχουν: Αλέξανδρος Φειδάντσης (μπουζούκι-φωνή), Δέσποινα Μιχαηλίδου (κιθάρα-φωνή), Άλκηστις Μιχαηλίδου (μπάσο-φωνή), Προκόπης Καρκάτας (κρουστά).

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, πλακόστρωτο δημοτικού πάρκου, ώρα 20:00
Μουσικοακροβατική παράσταση με το «Cirko Cachivache».
Μια ομάδα μουσικών, ακροβατών και παλιάτσων στήνει μια παράσταση για όλη την οικογένεια συνδυάζοντας τη ζωντανή μουσική με τα νούμερα του τσίρκο. Το Cirko Cachivache είναι η αντιπροσωπευτικότερη ομάδα σύγχρονου τσίρκου στην Ελλάδα. Το «Νέο τσίρκο» (New Circus, Nouveau Cirque) συνδυάζει την παραδοσιακή μορφή του τσίρκου με νέες αισθητικές επιρροές, οι οποίες έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού. Το Cirko Cachivache έχει υιοθετήσει τα σημαντικότερα συστατικά του New Circus: ακροβατικά νούμερα, θεατρική πρόζα, ζογκλέρ, εναέρια ακροβατικά, κωμική αλλά και δραματική δράση, ζωντανή μουσική κ.ά.

7-9 Σεπτεμβρίου, πλακόστρωτο δημοτικού πάρκου, ώρα 17:00
«Naoussa Street Food Festival – Wine Edition».
Με τη συνεργασία του Soulfood Thessaloniki, καταξιωμένοι σεφ του χώρου, αλλά και τοπικοί δημιουργοί παρασκευάζουν επί τόπου διάφορα πιάτα, προβάλλοντας την κουλτούρα του σύγχρονου φαγητού δρόμου, δημιουργώντας γεύσεις εμπνευσμένες και συνδυασμένες με το ξινόμαυρο κρασί Νάουσας.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, πλακόστρωτο δημοτικού πάρκου, ώρα 21:00
«Naoussa Street Food Festival – Wine Edition», live Dj set
Γνωστοί DJ’s με τη συνεργασία του Soulfood Thessaloniki, παρουσιάζουν μουσικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του «Naoussa Street Food Festival – Wine Edition».

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, πλακόστρωτο δημοτικού πάρκου, ώρα 21:00
«Back to school concert», με τους REC
Οι REC το #1 Urban Pop συγκρότημα βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του. Με την Ξένια να έχει επιστρέψει πιο καυτή από ποτέ από τον Άγιο Δομήνικο και το Survivor II, το συγκρότημα με τα πιο δυνατά Hits κάνει την πιο δυνατή του περιοδεία. Με το #thelo να έχει γίνει το επίσημο soundtrack του φετινού καλοκαιριού οι REC προσφέρουν μια αξέχαστη live clubbing εμπειρία.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, πλακόστρωτο δημοτικού πάρκου, ώρα 21:00
Μουσική συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, έχοντας στις αποσκευές του το νέο του δίσκο «Εισιτήριο» και την εξαιρετική μπάντα του, τους «Ευγενείς Αλήτες», έρχεται στη Νάουσα για ένα δυνατο live γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, όμορφες μελωδίες και συγκινητικές ερμηνείες συνθέτουν την ατμόσφαιρα των μοναδικών συναυλιών-πάρτυ του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Naoussa Street Festival 2

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

4-7 Σεπτεμβρίου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας
«Naoussa Street Beach Volley v.1»
Καθημερινoί αγώνες Beach Volley με την υποστήριξη του τμήματος βόλεϊ του «ΕΓΣ Ζαφειράκης» με ελεύθερη συμμετοχή για όλους άνω των 16 ετών, άνδρες και γυναίκες, αθλητές και μη.

2-9 Σεπτεμβρίου, αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (ΕΡΙΑ), ώρες 18:00-21:00
Εικαστική έκθεση «Το Ρολόι της Νάουσας και οι πύργοι ρολογιών των ελληνικών πόλεων».
Στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (ΕΡΙΑ), θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφιών και πληροφοριακού υλικού για τους πύργους των ρολογιών των πόλεων της Ελλάδας. Ιδιαίτερη παρουσίαση θα γίνει για το Ρολόι της Νάουσας, αλλά και στους πύργους της πόλης (φουγάρο «ΕΡΙΑ», καμπαναριά Αγίου Γεωργίου και Μεταμορφώσεως) την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 από τον κ. Αλέξανδρο Οικονόμου, Αρχιτέκτονα-Πολεοδόμο.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, πλατεία Μεταμορφώσεως, ώρα 18:00
Εκδήλωση για παιδιά και ποικίλες δράσεις με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου ArtVille.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, οδός Μακεδονίας (Κάτω Εργατικές), ώρα 18:00
Εκδήλωση για παιδιά και ποικίλες δράσεις με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου ArtVille.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Αναλυτικά δελτία τύπου για τις επιμέρους εκδηλώσεις θα αποστέλλονται έγκαιρα μέσω των ΜΜΕ.