Κατηγορίες
υγεία

Μια ενημέρωση που δεν ξεκίνησε ποτέ…

Το απόγευμα της Τρίτης 31 Ιουλίου ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας ενημέρωση όλων μας από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας (αποτελούμενο από τους: Παπαδόπουλο Γεώργιο – προϊστάμενο της Διεύθυνσης, Παπαδημητρίου Στέργιο – ιατρό της ίδιας υπηρεσίας της Π.Ε. Ημαθίας, Δαμιανίδου Παρασκευή και Ανθοπούλου Σταυρούλα – επόπτριες Υγείας) με θέμα «Μέτρα Πρόληψης και Προστασίας από τα Κουνούπια».
Η εκδήλωση θα γίνονταν σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Δυστυχώς η ενημερωτική αυτή εκδήλωση δεν έγινε, αφού εκτός των 2-3 παρόντων (οι δυο εκ των οποίων ήταν εκεί για τις ανάγκες του ρεπορτάζ) δεν εμφανίστηκε κανείς να την παρακολουθήσει – την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε και δεύτερο κρούσμα του Ιού του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Αλεξάνδρειας.


Σε μια στιγμή που όλοι θα πρέπει να ενδιαφερθούμε για να μάθουμε τι είναι αυτός ο Ιός του Δυτικού Νείλου, πως μεταδίδεται, πως μεταφέρεται, τι επιπτώσεις έχει, τι ποσοστά έχει κάποιος στο σύνολο του πληθυσμού για να νοσήσει και τι ποσοστά για να καταλήξει (ώστε να μην ασχολούμαστε με την παραφιλολογία), τι θα πρέπει να κάνουμε για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κουνούπια στα σπίτια μας. Αυτά θα μαθαίναμε, αν ήμασταν παρόντες…

Θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε και να μάθουμε από τους υπεύθυνους που ήταν εκεί πως κινείται με τους ψεκασμούς ώστε να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα η Π.Ε. Ημαθίας ή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τι κάνει για το ίδιο θέμα ο Δήμος Αλεξάνδρειας κλπ κλπ κλπ.

Πολλά τα ερωτήματα που θα μπορούσαν να τεθούν. Ακόμη περισσότερες οι απαντήσεις που θα μπορούσαμε να λάβουμε, για να μην μένουμε “εγκλωβισμένοι” σε δελτία τύπου που αναφέρουν για ανθρώπους που νόσησαν από τον Ιό του Δυτικού Νείλου αλλά και σε μια σειρά από φήμες και εικασίες για το τι μπορεί να είναι αυτή η ιστορία.