Κατηγορίες
Ελληνοτουρικά

Δεκτό έκανε το αίτημα αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων το τουρκικό δικαστήριο

Δεκτό έκανε δικαστήριο της Αδριανούπολης το αίτημα των δικηγόρων των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, για να σταματήσει η (άνευ κατηγοριών) κράτησή τους στις στρατιωτικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το τούρκικο δικαστήριο απεφάνθη ότι πλέον δεν συντρέχουν λόγοι να είναι προφυλακιστέοι οι δυο Έλληνες ενώ στην απόφαση δεν προβλέπονται περιοριστικά μέτρα και έτσι οι δυο θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα – πράγμα που αναμένεται να γίνει αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.


Επίσης, σύμφωνα με όσα έχουν “διαρρεύσει” έως τώρα, η δίκη των δυο Ελλήνων θα γίνει, ερήμην, και οι Τούρκοι ανέφεραν ότι η ποινή τους – για την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή – δεν αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από το διάστημα που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Όπως αναφέρουν αθηναϊκά ΜΜΕ, το εάν οι Τούρκοι υπέκυψαν σε πιέσεις – ειδικά για τους Έλληνες στρατιωτικούς – είναι ακόμη άγνωστο, όπως επίσης άγνωστο είναι και από που ασκήθηκαν οι πιέσεις αυτές.

Και αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, αφού η αμερικανο-τουρκική κόντρα καλά κρατεί ενώ κάποιοι (σε διεθνή ειδησεογραφικά μέσα) που ξέρουν θεωρούν ότι η απελευθέρωση των Ελλήνων δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο επικοινωνιακός προάγγελος του Ερντογάν για τη “μαζική” απελευθέρωση και άλλων κρατούμενων στην Τουρκία, είτε πρόκειται για Αμερικανούς πολίτες είτε για κρατούμενους που προέρχονται από άλλες χώρες.