Κατηγορίες
Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Κάλεσμα του αντιπεριφερειάρχη Ημαθία για το συλλαλητήριο της Βεργίνας

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΗΜΑΘΙΑΤην οργανωτική επιτροπή του συλλαλητηρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Αιγές (Βεργίνα), την αρχαία πρωτεύουσα των Μακεδόνων, ενάντια στην συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, για την παραχώρηση του ονόματος, αλλά και εθνότητα και γλώσσας στους σκοπιανούς, υποδέχθηκε την Τρίτη 3η Ιουνίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης, μεταφέροντας μήνυμα του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, εξέφρασε την θερμή του συμπαράσταση στον κοινό αγώνα των Ημαθιωτών, αλλά και όλων των Ελλήνων, ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών.

«Καλώ τους πολίτες της Ημαθίας να βρεθούν όλοι, την Δευτέρα 9ης Ιουλίου, στις 7,30 το βράδυ, στις Αιγές, την σημερινή Βεργίνα. Είναι χρέος μας απέναντι στον Βασιλέα Φίλλιπο τον Β΄ και τον Μέγα Αλέξανδρο να διατρανώσουμε ειρηνικά, ενάντια στην συμφωνία που παραδίδει «γη και ύδωρ» στους σκοπιανούς.

Και φυσικά καλώ την συγκυβέρνηση να δώσει λόγο στους Έλληνες, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι, μέσω δημοψηφίσματος, για το αν επιτρέψουν αυτό το ανοσιούργημα, που θα ανοίξει την «Κερκόπορτα» μελλοντικών εθνικών καταστροφών.

Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ» τόνισε, σε δήλωση του, ο κ. Καλαϊτζίδης.