Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας απαντά στο σύμβουλο του πρωθυπουργού Ν. Καρανίκα

Απάντηση στον Αλεξανδρινό σύμβουλο του πρωθυπουργού Ν. Καρανίκα, ο οποίος σε μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook αναφέρθηκε με απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο για την περιοχή καταγωγής του και τους κατοίκους της (σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, τόσο στην περιοχή μας όσο και πανελλαδικά) δίνει ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας αναφέρει τα εξής:

Συνδημότη κ. Καρανίκα,

Διαβάζοντας την προσωπική σου ανάρτηση σε Κοινωνικά δίκτυα και σε διαδικτυακούς τόπους, θεώρησα και θεωρώ αναγκαίο να τοποθετηθώ υπερασπιζόμενος τους συνδημότες και τις συνδημότισσες που έχω τη τιμή να είμαι ο Δήμαρχος τους για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που αδίκως αποδίδεις.

Πράγματι οι συνδημότες και οι συνδημότισσες σου είναι πρόσφυγες Μικρασιάτες, Πόντιοι, από την Ανατολική Ρωμυλία, εσωτερικοί μετανάστες που εδώ και πολλά χρόνια δουλεύουν στη Μακεδονική γη, για να ζήσουν τις οικογένειες τους, να δουν τα παιδιά τους και τον τόπο τους να προκόβει και να αναπτύσσεται.

Από πότε κ. Καρανίκα αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την ιστορία τους, να διεκδικήσουν το όνομά τους, να διεκδικήσουν τον τόπο τους με τον τρόπο που αυτοί θα αποφασίσουν.

Θέλω να πιστεύω ότι η αναφορά στο Μέγα Αλέξανδρο θα έγινε “εν βρασμώ” με διάθεση αντιεθνικιστική, γιατί μόλις την Κυριακή 3 Ιουνίου παραδόθηκαν στο κοινό τα Νέα Ανάκτορα των Αιγών σε πανηγυρική εκδήλωση παρουσία εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά την ονομασία της γειτονικής χώρας, με την οποία δε μας χωρίζει τίποτε, είναι ένα σοβαρό θέμα και χρειάζεται μια σοβαρή προσέγγιση, τουλάχιστον από ανθρώπους που κατέχουν θεσμικό ρόλο.

Θέλω να πιστεύω ότι τώρα βλέποντας τα πράγματα πιο νηφάλια, θα ανακαλέσεις τον χαρακτηρισμό «αμόρφωτα εθνίκια» που απέδωσες στους κατοίκους αυτού του ευλογημένου Μακεδονικού τόπου.

Παναγιώτης Γ. Γκυρίνης
Δήμαρχος Αλεξάνδρειας