Κατηγορίες
καιρός

Για έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Για έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά σε φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα ενώ μεταξύ των περιοχών που αναμένεται να εμφανιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι και η Κεντρική Μακεδονία.

Στο δελτίο αναφέρονται τα ακόλουθα:


κακοκαιρία θα επικρατήσει από σήμερα Δευτέρα (25-6-2018) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. σήμερα Δευτέρα (25-6-2018)
τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική στερεά, η Πελοπόννησος και βαθμιαία η Θεσσαλία, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Πιερία και η Ημαθία) και πιθανόν από τις βραδυνές ώρες η ανατολική Στερεά.
2. αύριο Τρίτη (26-6-2018)
τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειο και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

3. την Τετάρτη (27-6-2018)
α. Τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
β. κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν η Κρήτη.

4. Την Πέμπτη (28-6-2018)
Η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.