Κατηγορίες
θέατρο-κινηματογράφος-μουσική σύλλογοι

“Παίξε – Γέλασε” στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος από την Εστία Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας

Την καθημερινότητα των παιδιών μιας περασμένης εποχής μέσα από τη διάθεση για παιχνίδι που δείχνουν τα παιδιά του σήμερα όποτε επισκέπτονται την Εστία Ρουμλουκιωτών μετέφερε στη σκηνή, και μάλιστα με πάρα πολύ επιτυχημένο τρόπο, ο δραστήριος σύλλογος της Αλεξάνδρειας το βράδυ του Σαββάτου 5 Μαϊου 2018.

Όσοι βρέθηκαν στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος είχαν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά, να επαναφέρουν στη μνήμη τους, να γελάσουν, να νοσταλγήσουν. Παιχνίδια γνωστά ή άγνωστα, παιχνίδια χαμένα ή προς εξαφάνιση. Από μια εποχή που τελικά δεν είναι τόσο μακριά χρονικά από το σήμερα, αλλά που την έχουμε “χάσει” επειδή έχει χαθεί για τα παιδιά μας – ας ελπίσουμε όχι οριστικά – αυτό που παλιά λέγαμε εμείς: “πάω έξω να παίξω”.

Γιατί δυστυχώς πολλοί από εμάς έχουμε καιρό να ακούσουμε νωρίς τα βράδια της άνοιξης και του καλοκαιριού παιδικές φωνές να παραπονιούνται και να λένε “λίγο ακόμη ρε μαμά, λίγο ακόμη ρε μπαμπά, νωρίς είναι ακόμη!!!”…

Τα παιχνίδια της γειτονιάς που παρουσιάστηκαν το βράδυ του Σαββάτου μας ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα (από το Ρουμλούκι μέχρι την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τα Γρεβενά) συνοδεύονταν από χορούς της κάθε περιοχής. Και τα παιδιά των τμημάτων της Εστίας Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας κατάφεραν να μας κάνουν να περάσουμε και εμείς καλά, μαζί με αυτά. Ήταν άλλωστε εμφανές ότι τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση την καταφχαριστήθηκαν…

Όπως γράφει η μπροσούρα που διανέμονταν στην είσοδο του θεάτρου λίγο πριν από την έναρξη της παράστασης που είχε τον τίτλο “Παίξε – Γέλασε”, τα ογδόντα (80) παιδιά που ανέβηκαν στη σκηνή μας ταξίδεψαν σε έναν κόσμο που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Έναν κόσμο που και εμείς γνωρίσαμε στα ανέμελα παιδικά μας χρόνια και τον νοσταλγούμε.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης. Και πολλές ευχαριστίες στα παιδιά που συμμετείχαν.

Δείτε στη συνέχεια φωτογραφίες και βίντεο με πλάνα από την παράσταση και δήλωση από τον πρόεδρο και τους χοροδιδάσκαλους της Εστίας Ρουμλουκιωτών για το πως γεννήθηκε η ιδέα για αυτή την παράσταση:

 

 

Τα “ωραία” ήρθαν προς το τέλος της παράστασης, όταν κάποια άλλα λίγο πιο “μεγάλα παιδιά” ανέβηκαν στη σκηνή και μας θύμισαν ένα παιχνίδι το οποίο σε αρκετούς από εμάς κόστισε κάποια μπλούζα, σίγουρα ένα παντελόνι και μας χάριζε απίστευτο γέλιο:

Μετά το τέλος της παράστασης και αφού είχαν μιλήσει στην κάμερα της Περισκόπησης ο πρόεδρος και οι χοροδιδάσκαλοι του συλλόγου είδαμε μια… παράξενη κινητικότητα. Τελικά ήταν μια έκπληξη σε προσωπικό τόνο που περίμενε τη μικρή – στην οποία ευχόμαστε να τα χιλιάσει!!!