Κατηγορίες
ευχαριστήρια

Ευχαριστήριο από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας

Από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

“Στο βιβλίο του Αντώνη Σαμαράκη «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ» ανατρέξαμε στο προηγούμενο ευχαριστήριό μας, όπου έχοντας τη βοήθεια συμπολιτών μας για ανάγκες μαθητών μας, βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση και νιώσαμε την ανάγκη, να πούμε ότι «ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ».
Πριν λίγες μέρες, βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να νιώσουμε και να πούμε ότι υπάρχει και “ΘΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗ”.

“ΘΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗ” εκφρασμένη από τους ανθρώπους της εκκλησίας, οι οποίοι το χριστιανικό λόγο τον μετατρέπουν σε πράξη και βίωμα. Είναι πολύ σημαντικό και συγχρόνως πολύ ενθαρρυντικό η εκκλησία μας να στηρίζει και να ενισχύει ανθρώπους, ομάδες και θεσμούς.

Η χριστιανική διακονία είναι μια βασική αρχή, βγαλμένη μέσα από το λόγο της εκκλησίας, όπου πρώτος ο Χριστός τόνισε την έννοιά της λέγοντας: “Ουκ ήλθον διακονηθήναι αλλά διακονείσαι” – δεν ήλθα για να υπηρετηθώ αλλά για να υπηρετήσω.

Στις σημερινές μέρες κυρίως αλλά και πάντοτε η χριστιανική διακονία ήταν και είναι μια πολύ αναγκαία και σοβαρή κοινωνική πράξη και αξίζουν τα συγχαρητήρια σε εκείνους που αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες.
Ευχαριστούμε την Εκκλησιαστική Επιτροπή της ενορίας της Αλεξάνδρειας και ιδιαίτερα τον Πατέρα Διονύσιο, ο οποίος με την ευαισθησία και την αγάπη που τον διακρίνει πρότεινε σε επίσκεψή του στο σχολείο μας να στηρίξει η ενορία της Αλεξάνδρειας ανάγκες του νέου κτιρίου του σχολείου μας. Όταν του κοινοποιήθηκαν οι ανάγκες, η απάντηση της Ενορίας ήταν άμεση.

Σε εκδήλωση του κατηχητικού Χριστιανική Εστία «Η Κιβωτός» της ενορίας Αλεξάνδρειας καλέστηκε αντιπροσωπεία του σχολείου μας, όπου και μας χορηγήθηκε ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ο οποίος είχε ζητηθεί.
Ένας Ηλεκτρονικός υπολογιστής, βιντεοπροβολέας, 2 ραδιόφωνα και φωτογραφική μηχανή- κάμερα είναι ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που παραλάβαμε. Αυτές οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι πολύτιμα εργαλεία για την απόκτηση δεξιοτήτων από τους μαθητές- μαθήτριες μας, αλλά και ουσιαστικά εργαλεία για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πατέρα Διονύσιο και δια μέσου αυτού όλο το σεβαστό εκκλησίασμα της ενορίας Αλεξάνδρειας και ιδιαίτερα τα παιδιά του κατηχητικού και τις κατηχήτριες για την έμπρακτη στήριξη στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας οι οποίοι /ες πολλές φορές στο παρελθόν έχουν νιώσει την αγάπη , και τη φροντίδα τους .

Τους ευχόμαστε, καλοτάξιδη η «ΚΙΒΩΤΟΣ» τους στο ταξίδι της, να αντέξει τους πολλούς και ποικίλους κατακλυσμούς της εποχής, με την ευχή η δική τους «ΚΙΒΩΤΟΣ» να μην «αράξει στο ερημικό Αραράτ του Καυκάσου», αλλά σε έναν ειρηνικό, πολύχρωμο κόσμο όπου δεν θα υπάρχουν διαχωρισμοί λόγω χρώματος, θρησκείας, καταγωγής και φυσικής κατάστασης και οι άνθρωποι θα είναι αδελφωμένοι χωρίς πλούσιους και φτωχούς όπου η διαφορετικότητα θα είναι αποδεκτή σε όλες τις εκφράσεις της ζωής και της κοινωνίας