Κατηγορίες
Δήμος Νάουσας

Βοήθημα (και μάλιστα πραγματικό, όχι ψίχουλα) σε όσους έχουν κομμένο ρεύμα δίνει ο Δήμος Νάουσας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Νάουσας, ο Δήμος θα προχωρήσει στην παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για τη στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα. Το ειδικό βοήθημα αφορά τη στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Να πούμε κάτι, προτού σας παραθέσουμε τις λεπτομέρειες: κοινωνική πολιτική με βοηθήματα ΔΕΝ γίνεται και αυτό θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι εκάστοτε κυβερνώντες (ούτε θα πρέπει να παρουσιάζουν τα κάθε είδους βοηθήματα και επιδόματα ως λύση και να αναμένουν από πάνω και τα εύσημα). Ούτε οι Δήμοι θα πρέπει να υποκαθιστούν τις κρατικές κοινωνικές δομές, μπας και σωθούν οι δημότες τους από την ανέχεια. Χωρίς πραγματική ανάπτυξη, χωρίς δουλειές στον κόσμο, χωρίς  επενδύσεις στον παραγωγικό τομέα, η χώρα δεν πρόκειται να ορθοποδήσει – κι ας χτυπιόμαστε κάτω σαν τα χταπόδια!

Στο δια ταύτα και στην ανακοίνωση του Δήμου Νάουσας, που κάνει ένα βήμα μπροστά και βοηθάει δημότες του με σοβαρότατο πρόβλημα (και μην αρχίσετε πάλι, ποτέ δεν γνωρίζει κανείς γιατί ο άλλος βρέθηκε σε θέση να μην έχει να πληρώσει ούτε τα βασικά όπως το ρεύμα – “όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!!” λέει ο λαός…):

“Ο Δήμος Νάουσας απευθύνει κάλεσμα σε όσους δεν έχουν παροχή ρεύματος στα σπίτια τους, λόγω οφειλών, να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου (2332052216 κ. Λούκας).

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για συνολικές οφειλές έως 6.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής, για οφειλές άνω των 6.000 ευρώ και έως 9.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 75% της οφειλής, για οφειλές άνω των 9.000 και έως δώδεκα 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 50% της οφειλής και για οφειλές άνω των δώδεκα 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 30% της οφειλής.

Οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις.”