Κατηγορίες
παιδεία

Από 2 έως 18 Μαΐου 2018 οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Από τις 2 μέχρι και τις 18 Μαΐου θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας για τη σχολική χρονιά 2018 – 2019.

Για τη σχολική χρονιά 2018 – 2019 στα νηπιαγωγεία η κατάσταση αλλάζει λίγο με τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και την εγγραφή και των 4χρονων, αφού σε αυτά που βρίσκονται σε 184 Δήμους της χώρας – μεταξύ αυτών και οι Δήμοι Αλεξάνδρειας και Νάουσας – θα φοιτήσουν και όσα παιδάκια έχουν γεννηθεί το 2013 και το 2014 (που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων ετών).

Να σημειωθεί ότι τα δημόσια νηπιαγωγεία είναι υποχρεωμένα να δεχθούν όλες τις αιτήσεις.

Εφόσον ξεπεραστεί ο αριθμός των μαθητών που αντιστοιχεί στη δυναμικότητα του νηπιαγωγείου (με μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα τους 25) τότε τα νήπια κατανέμονται, με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εκδίδεται ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της Επιτροπής που ασχολείται με το θέμα, σε όμορα νηπιαγωγεία με κριτήριο τον τόπο κατοικίας τους. Τα αδέλφια μαθητών που φοιτούν στο ίδιο ή σε συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο ή σε συστεγαζόμενο δημοτικό σχολείο εξαιρούνται της ανωτέρω διαδικασίας.