Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Οικονομία

Από την “ψηφιακή σύγκληση” στον κίνδυνο για τις ελληνικές επιχειρήσεις και στον “ψηφιακό αναλφαβητισμό”

Με φορολογία σε οτιδήποτε περπατάει, πετάει ή κολυμπάει δεν πρόκειται να κάνουμε προκοπή ποτέ! Ούτε θα έρθει η ανάπτυξη, αυτή η πολυπόθητη ανάπτυξη που τόσο την αναμένουμε όλοι (και κυρίως οι εκάστοτε κυβερνώντες – ώστε να μας πουν μετά ότι αυτοί ήταν οι ικανοί που μας έβγαλαν από την “κρίση”).

Αφορμή για το παραπάνω σχόλιο είναι όχι μόνο η δήλωση του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου (την οποία μπορεί κάποιος καλοπροαίρετος να την περάσει και στο ντούκου, είναι γνωστό ότι πολλές φορές ο συμπαθής υπουργός άλλα ξεκινάει να πει και στο τέλος άλλο νόημα βγαίνει) αλλά κυρίως αφορμή είναι η νέα φορολόγηση 2% επί της αξίας τους σε τάμπλετ, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Εκτός δεν μένουν ούτε φωτοτυπικά, scanner, εκτυπωτές, το χαρτί φωτοτυπίας και σκληροί δίσκοι μέχρι 1TB (αυτά θα έχουν άλλο φόρο).

Τώρα, αν η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και η λεγόμενη “ψηφιακή σύγκληση” έρθουν με τέτοιες επιβαρύνσεις, καλώς κάνουν και θα τους επιβάλλουν και αυτούς τους φόρους.

Έλα όμως που τέτοια μέτρα θα μειώσουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων του τομέα και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο για τον “ψηφιακό αναλφαβητισμό”…