Κατηγορίες
Καρασαρλίδου Φρόσω

Μήνυμα της βουλευτού Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Φ. Καρασαρλίδου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣΣε μήνυμά της για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου η βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Φρ. Καρασαρλίδου αναφέρει:

“Η Ημέρα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι επέτειος μνήμης και στοχασμού. Είναι ημέρα απόδοσης τιμής, όχι μόνο στα χιλιάδες θύματα, αλλά και στην ίδια την ιστορική αλήθεια.

Χιλιάδες αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και όσοι γλίτωσαν κατέφυγαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα, όπου και συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους. Οι Πόντιοι, αμέσως μετά την εγκατάστασή τους στις νέες τους εστίες, οργάνωσαν και έχτισαν με δύναμη, κουράγιο και αξιοπρέπεια την καινούργια τους ζωή, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην οικονομική, πολιτιστική και μορφωτική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Πόθος μας όλα αυτά τα χρόνια η αναγνώριση των θυσιών των προγόνων μας. Μια αναγνώριση που ήρθε επίσημα στις 24 Φεβρουαρίου του 1994, από την Βουλή των Ελλήνων για να δικαιώσει τον ποντιακό ελληνισμό και να συνδέσει τον σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη.

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται μέχρι τελικής δικαίωσης, που είναι η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Γιατί τότε μόνο θα ησυχάσουν οι ψυχές των αδικοχαμένων πατέρων και αδελφών μας.”