Κατηγορίες
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

“Κοινή βαλκανική παράδοση” – κοινή γαστρονομική δράση από την ΠΚΜ και το Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας

Ο Τομέας Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν και φέτος τη δράση «Κοινή βαλκανική παράδοση», το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στη Θεσσαλονίκη, στο πάρκο δίπλα στον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετάσχουν παιδιά από προνοιακές δομές της Κεντρικής Μακεδονίας και τη Βουλγαρία.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, παιδιά από τη Σχολή Μαγείρων της Σόφιας θα ετοιμάσουν και θα διανείμουν στους φιλοξενούμενους φαγητό της κοινής γαστρονομικής παράδοσης Ελλάδας και Βουλγαρίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στη Θεσσαλονίκη, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Όπως δήλωσε ο Συντονιστής του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος, «διοργανώνουμε και φέτος τη δράση “Κοινή βαλκανική παράδοση” στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας, η οποία θα γίνει φέτος στο πάρκο δίπλα στον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου, των “Θεσσαλονικέων και φωτιστών των Σλάβων”, με ιδιαίτερο συμβολισμό για την αλληλεγγύη και τη φιλία στα Βαλκάνια.

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αρχιμάγειρα Σάμη Λεβή, συνεργάτη μας στην εν λόγω δράση, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ήταν ένας Σαλονικιός με ευαισθησία και άδολη προσφορά, έτοιμος να συνδράμει σε καθετί που προωθούσε την ισότιμη συμμετοχή όλων των συνανθρώπων μας στο κοινωνικό γίγνεσθαι». Ο κ. Αηδονόπουλος ευχαρίστησε επίσης το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Γ΄Σώμα Στρατού, τους εθελοντές και τους χορηγούς για την υποστήριξή τους στην υλοποίηση της δράσης.