Κατηγορίες
βιβλία-ταινίες-παρουσιάσεις

Το καινούργιο βιβλίο της Μαρίας Ευθυμίου παρουσιάζεται στη Βέροια στις 5 Μαΐου

Το Σάββατο 5 Μαΐου στις 20.00 η ώρα, παρουσιάζεται στο «Εκκοκκιστήριο Ιδεών» το καινούργιο βιβλίο της Μαρίας Ευθυμίου «Μόνο λίγα χιλιόμετρα, Ιστορίες για την Ιστορία».

Η Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μαζί με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά θα παρουσιάσουν το μόλις εκδοθέν βιβλίο της που προέκυψε από την ευγενική επιμονή του Μ. Προβατά.

Μέσα σε τόσες καθημερινές λέξεις που διέρχονται από τις λεωφόρους, τις πλατείες, τα στενά, τις τράπεζες, τα Super Market, υπάρχει και μια λέξη-όνομα, που σαν την πεις, τότε ξεσηκώνονται τα νιάτα όλων των ηλικιών, οι ευαισθησίες όλων των ανθρώπων, και η χαρά για την μάθηση όλων μας, όλων αυτών που δεν χόρτασαν με τις ξερές, τυποποιημένες αναμεταδόσεις της γνώσης.

Η Μαρία Ευθυμίου αποτελεί ένα ιδιαίτερο «παράδειγμα» εκπαιδευτικού, αν λάβει υπόψη του κανείς ότι το 2006 έκανε το μεγάλο βήμα να βγει εκτός της ακαδημαϊκής αίθουσας, εκτός του Πανεπιστημίου και να διασχίσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα διδάσκοντας για περίπου 2.300 ώρες την «Ιστορία των Ανθρώπων».

Το βιβλίο της «Μόνο λίγα χιλιόμετρα – Ιστορίες για την Ιστορία», αποτελεί ένα μικρό κλείσιμο του παραπάνω εγχειρήματος, των δρόμων που διέσχισε, των χιλιομέτρων που έκανε τα τελευταία 10 χρόνια η Ευθυμίου, κάνοντας κοινωνούς των γνώσεων της μαθητές κάθε ηλικίας, επαγγελματικής ιδιότητας και κοινωνικής βαθμίδας.
Η διαδρομή που διανύει το βιβλίο, ενώ ξεκινάει από τους προϊστορικούς χρόνους και φτάνει μέχρι το σήμερα, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου μεγάλη ως διάστημα… παρά μόνον λίγα χιλιόμετρα…

Οργάνωση:
ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ
Σύλλογος Φιλολόγων Ημαθίας
Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ