Κατηγορίες
Βέροια επιστήμη - τεχνολογία

Στη Βέροια ο καθηγητής αστροφυσικής Θ. Οικονόμου (στις 19/4)

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, το Παράρτημα Ημαθίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και το ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ, έχουν την τιμή και την χαρά να οργανώνουν και να υποδέχονται έναν σύγχρονο ερευνητή των άστρων, μια παγκόσμια προσωπικότητα των διαστημικών εξερευνήσεων, τον Καθηγητή Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και ερευνητή της ΝΑSΑ, κύριο Θανάση Οικονόμου για να μας μιλήσει για το πολύπλευρο και σπάνιο έργο του.

Το όνομα του είναι συνδεδεμένο με τις περισσότερες διαπλανητικές αποστολές.
Αποκαλείται ο Ελληνας του Αρη και της Αφροδίτης  αφού δεν υπάρχει καμία διαστημική αποστολή στην οποία να μην έχει συμμετάσχει.


Μπορεί το 2035, οπότε η ΝΑSA υπολογίζει ότι θα καταφέρει να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση στον Αρη, να είναι ακόμη μακριά, όμως ο πλανήτης, έχει αρχίσει ήδη να αποκτά κάτι από Ελλάδα, καθώς αρκετές από τις περιοχές του, ο κ. Οικονόμου τις βαφτίζει επίσημα από το 2005 με ελληνικά ονόματα, «Kalambaka», «Kalavrita», «Kypourio», «Ziakas» και «Ochi» στο διάστημα…

Ο Καθηγητής Θανάσης Οικονόμου, το παιδί από τα Γρεβενά με αγάπη για τα μαθηματικά και την φυσική, που φεύγει από την πατρίδα του σε πολύ δύσκολες εποχές και φτάνει να είναι σήμερα ένας από τους 4 «σοφούς της NASA» θα είναι μαζί μας το Σάββατο 14 Απριλίου στις 19.00 στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ.

Στην ίδια διοργάνωση θα τιμηθεί για το μεγάλο έργο του και ο Καθηγητής Μαθηματικός και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ κύριος Γιάννης Κερασαρίδης ο οποίος και θα μιλήσει για το «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ».

Οργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΡΕΙΑ Παράρτημα Ημαθίας – ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ