Κατηγορίες
αντιδήμαρχοι Χαλκίδης

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Ι. Χαλκίδης – έγινε δεκτή η παραίτηση

Σε τοπικό επίπεδο η είδηση της ημέρας λοιπόν είναι η παραίτηση του Ισ. Χαλκίδη από τη θέση του αντιδημάρχου του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Η “Περισκόπηση” μίλησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 30 Απριλίου με τον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο. Ο Ι. Χαλκίδης ανέφερε ότι βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 26/4 στο δημαρχείο και εξέφρασε στον δήμαρχο Π. Γκυρίνη την επιθυμία του να παραιτηθεί, να κάνει αποδεκτή την παραίτησή του και να τον απαλλάξει των καθηκόντων του. Η πληροφόρηση που έχουμε (και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ή διάψευσης) λέει πως η παραίτηση έγινε αποδεκτή και πως για το λόγο αυτό ο Ι. Χαλκίδης δεν ήταν παρών στις συναντήσεις που έγιναν με τον ΓΓ Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό που επισκέφτηκε την Αλεξάνδρεια την ίδια ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχα με τον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο – και επειδή από το πρωί έχω ακούσει πολλά και διάφορα σενάρια επί σεναρίων – μου ξεκαθάρισε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου, παραμένει δημοτικός σύμβουλος ενώ ευχαρίστησε τους ανθρώπους που στελεχώνουν τις υπηρεσίες για τις οποίες μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη ήταν υπεύθυνος για τη συνεργασία που είχαν.

Στο δια ταύτα και στη μετά Χαλκίδη εποχή στους τομείς που αυτός ήταν πολιτικός προϊστάμενος: σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αντικαταστάτης του δεν θα αναλάβει και τόσο άμεσα (όπως ακούγεται).

Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι ο Γκυρίνης θα θελήσει να ανακατέψει την τράπουλα, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι παίζει να δούμε όχι μόνο απλά τον ορισμό κάποιου στη θέση που κατείχε ο Ι. Χαλκίδης αλλά να δούμε και αλλαγές τύπου “ντόμινο” σε κάποιες από τις θέσεις των αντιδημάρχων. Άλλωστε αυτό συνηθίζεται σχεδόν από το σύνολο των δημάρχων σε όλη τη χώρα, γιατί να μην το κάνει και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας;
Φυσιολογικά θα ζυγιστούν τα υπέρ και τα κατά από μια τέτοια κίνηση και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.


 

Ένα είναι σίγουρο 100%, κρατήστε το και θα αναφερθώ σε αυτό αναλυτικά πιο μετά, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαΐου (αν και οι εξελίξεις μπορεί να μας προλάβουν):

η παραίτηση Χαλκίδη, η ανεξαρτητοποίηση Συρόπουλου νωρίτερα, οι δυσαρέσκειες που έχουν εκδηλωθεί εδώ και πολύ καιρό, η “κινητικότητα” που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα καθώς και το γεγονός ότι οι εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά (δείτε ΕΔΩ τι έγραφα χθες και θα καταλάβετε τι εννοώ με μια ματιά) τρέχουν, όλα αυτά αθροιστικά σημαίνουν την απαρχή εξελίξεων που την κατάληξή τους θα ξεκινήσουμε να την μαθαίνουμε από τώρα μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου του 2019.

Πάντως σημειώστε κάτι πολύ βασικό: το τοπικό πολιτικό σκηνικό αλλάζει, και μάλιστα ριζικά…