Κατηγορίες
κοινωνία

Οι δυο όψεις της πραγματικότητας της χώρας

Είναι δύσκολο να μπει κάποιος στα ενδότερα της διαμάχης που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη δραστηριοποίηση εταιριών στο χώρο των μισθωμένων μεταφορών ατόμων και του ταξί με βασικό άξονα τη χρήση των νέων τεχνολογιών, και να πει τη γνώμη του. Άλλωστε, για να το κάνει αυτό θα πρέπει να έχει ίδια άποψη (ως καταναλωτής / χρήστης) για το θέμα.

Σε άλλο όμως θα μας επιτρέψετε να εστιάσουμε, με σχετική μάλιστα ευκολία: στις δυο φωτογραφίες, που ούτε χρονολογικά αλλά ούτε και γεωγραφικά έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Στην Αθήνα τις έχουν τραβήξει και τις δυο κι έχουν “παίξει” σε άπειρα site. Κι άντε να ‘χουν διαφορά 3-4 μήνες μεταξύ τους.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός να δουλεύει και στο τέλος όλα θα γίνουν…!!  Και μιλάμε μόνο για έναν τομέα της οικονομικής δραστηριότητας, σε μια χώρα που τα εισοδήματα των πολιτών της (όσων έχουν) συρρικνώνονται κάθε μέρα και πιο πολύ. Όσο για αν τελικά το όλο νταλαβέρι είναι “υπηρεσία της κοινωνίας της πληροφορίας” ή “υπηρεσία στον τομέα των Μεταφορών”, ε αυτό ας το δουν οι νομικοί και η ΕΕ με τις οδηγίες της.