Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Επική η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

(και το πιο επικό στο τέλος της ανάρτησης)

Μόνο έτσι (επική) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 5η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας για το 2018, αφού το βράδυ της 25ης Απριλίου του 2018 συνέβησαν πολλά και ακούστηκαν ακόμη περισσότερα.
Θα αναφερθούμε σε λίγα σημεία της συνεδρίασης και τα συμπεράσματα θα σας αφήσουμε να τα βγάλετε μόνοι σας, βλέποντας το βίντεο με όλη τη συνεδρίαση.

Πάμε λοιπόν:

σημείο πρώτο:
η στάση και οι… νουθεσίες κάποιων εξ’ αυτών που μίλησαν έναντι των τοπικών ΜΜΕ. Μέχρι και προειδοποιήσεις ακούσαμε αν τα τοπικά ΜΜΕ δεν είναι προσεκτικά σε αυτά που γράφουν ή μεταδίδουν. Προφανώς οι εκλεγμένοι δεν έχουν αντιληφθεί κάτι πολύ σημαντικό: ότι στη χώρα υπάρχει Δημοκρατία.

Και ότι ως εκλεγμένοι και δημόσια πρόσωπα θα πρέπει να μάθουν να ακούν τα καλά, τους διθυράμβους, αλλά και τα κακά, την κριτική (αρκεί φυσικά να είναι καλόπιστη). Το μόνο που δεν ακούσαμε στη συνεδρίαση ήταν υποδείξεις προς εμάς τους δημότες τι να ακούμε και τι να διαβάζουμε!

Σημείο δεύτερο:
Ο Φ. Δημητριάδης είπε κάτι απίστευτα πετυχημένο στην πρώτη του τοποθέτηση, που ούτε σεναριογράφος δεν θα το σκεφτόταν όταν γράφει ένα έργο: “Όλα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, Δηλαδή μας θυμίζει όλος ο Δήμος μας μια περιοχή η οποία είναι ενταγμένη στη συνθήκη Ραμσάρ – Νατούρα 2000 όπου δεν επιτρέπονται παρεμβάσεις, και βλέπουμε πλατείες με οργιώδη βλάστηση (….)”. Τελικά αν θέλει κάποιος, μπορεί να πει πολλά χωρίς φωνές και άναρθρες κραυγές με δηκτικό τρόπο και χιούμορ. Και αυτό ο πρώην δήμαρχος το κατάφερε.

Σημείο τρίτο:
το πρόσωπο της ημέρας ήταν αναπόφευκτα ο Δ. Συρόπουλος. Γιατί ήταν η πρώτη συνεδρίαση – δημόσια πολιτική εμφάνιση του μετά από την ανεξαρτητοποίησή του. Τι θα πει, τι θα κάνει, που θα καθίσει, τι θα πει ο Γκυρίνης κλπ κλπ κλπ…

Απ’ τη μια μεριά ο Γκυρίνης ζήτησε από τον ανεξάρτητο εδώ και λίγο καιρό σύμβουλο να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του στην παράταξη με την οποία εκλέχτηκε. “Θεωρώ πως θα ήταν περισσότερο υπεύθυνο και περισσότερο σοβαρό όποιος θέλει να αποχωρήσει από την παράταξη με την οποία εξελέγη να αφήσει τη θέση και να έρθει ο επόμενος αφού διαφωνεί με τη λειτουργία

Ο Συρόπουλος απ’ την άλλη μεριά μίλησε για θράσος του δημάρχου (επειδή όπως ανέφερε “είπε πράγματα για μένα που δεν αρμόζουν”) ενώ αναφέρθηκε σε υφαρπαγή της ψήφου των δημοτών επιδεικνύοντας το πρόγραμμα της παράταξης “Ώρα Ευθύνης” του δημάρχου, με την οποία εξελέγη και ο ίδιος.
Δεν χρωστάω σε κανένα από εδώ μέσα, από τους δημοτικούς συμβούλους, ούτε μια ψήφο … Δεν θα σας κάνω τη χάρη κύριε δήμαρχε να σας αδειάσω τη γωνιά, θα είμαι εδώ γιατί εδώ με τοποθέτησε ο κόσμος”.

Σημείο τέταρτο:
Η επαναφορά από τον Κ. Παράσχου του θέματος με τους καθαρισμούς των καναλιών. Αναφέρθηκε στο θέμα και είπε πως δεν πήρε στα χέρια του ακόμη την έκθεση της επιτρόπου στην οποία αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν προχωρά η έγκριση της πληρωμής του έργο. Ενώ προχώρησε και σε κατάθεση αλλά και διανομή φωτογραφιών από τα σημεία. “Εγώ θεωρώ ότι το έργο κατά 90% δεν έγινε. Είναι έργο – μαϊμού και για αυτόν ακριβώς το λόγο η επίτροπος δεν το πληρώνει” ανέφερε.
Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι “το έργο θα πληρωθεί” ενώ μίλησε για “λυσσαλέα προσπάθεια ανθρώπων οι οποίοι φροντίζουν το έργο να μην πληρωθεί” και για ανυπόστατες και ασύστολες καταγγελίες.

Σημείο πέμπτο και καλύτερο από όλα:

Περίπου σαράντα λεπτά μετά από την έναρξη της συνεδρίασης αυτή διακόπηκε λόγω … “εξωγενών” παραγόντων. Κάποιος (αντιδήμαρχος) βγήκε για τσιγάρο και “σφύριξε” στον πρόεδρο Ράπτη ότι έξω από το Δημαρχείο, στην οδό Εθ. Αντίστασης, βρίσκονταν η Αστυνομία και έκοβε κλήσεις για παρκάρισμα. Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις, που στην ουσία υπενθύμισαν στους συμβούλους πλειοψηφίας, μειοψηφίας και ανεξάρτητους ότι θα πρέπει να φροντίσουν να μπουν πινακίδες σε πολλά σημεία του Δήμου. Πάντως, το θέαμα με τους συμμετέχοντες στο Δ.Σ., συμβούλους και θεατές, να τρέχουν να παρκάρουν αλλού ήταν πραγματικά απίστευτο…

——————

Δείτε τώρα το βίντεο της συνεδρίασης ΕΔΩ (στο κανάλι του Δήμου στο youtube) και αν θέλετε να δείτε ένα σημείο που κάνει ακόμη πιο επική τη συνεδρίαση δείτε λίγο από ΕΔΩ και για περίπου ένα-ενάμισυ λεπτό.