Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: τι είπε ο Δ. Συρόπουλος για την ανεξαρτητοποίησή του από την ομάδα της πλειοψηφίας

ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΚΥΡΙΝΗΣΕπειδή από την πρώτη ημέρα της Περισκόπησης, πριν από 10 και βάλε χρόνια, δεν μένω ποτέ σε λόγια και εντυπώσεις τρίτων αλλά πάντοτε ρωτάω τους “άμεσα εμπλεκόμενους”, μίλησα με τον δημοτικό σύμβουλο Δ. Συρόπουλο στο τηλέφωνο σχετικά με την ανεξαρτητοποίησή του. Ο Συρόπουλος πήγε στο δημαρχείο χθες και παρέδωσε επιστολή με την οποία κάνει γνωστό προς στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική ομάδα “Ώρα Ευθύνης” του δημάρχου Π. Γκυρίνη.

Δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση που θα καταγράφονταν και θα αναμεταδίδονταν μέσα από ένα βίντεο με ηχητικό απόσπασμα, παρότι τον πίεσα. Ανέφερε μόνο κάτι που προσωπικά θεωρώ ότι δίνει το στίγμα της κίνησής του αυτής:

Εύχομαι να είμαι εγώ το καμπανάκι για να αφυπνιστεί ο δήμαρχος έστω και τώρα, έναν χρόνο πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές” είπε επί λέξει ο Δημήτρης Συρόπουλος, κατά τη διάρκεια της σύντομης τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαμε,  – ενώ επεσήμανε ότι αναμένει πρώτα την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την ανάγνωση από μέρους του προέδρου της δήλωσής του και ότι μετά θα απαντήσει σε όποιο ερώτημα του τεθεί.

Να σημειωθεί ότι ο Δ. Συρόπουλος έκανε μια μικρή αναδρομή (στο τηλέφωνο) σε όσα έγιναν την περίοδο που ήταν πρόεδρος στη σχολική επιτροπή, ευχαρίστησε μια ακόμη φορά όλους αυτούς με τους οποίους είχε συνεργασία (την οποία χαρακτήρισε πολύ καλή) ενώ όπως είπε έκανε ότι μπορούσε για να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος των δημοτών τη δημοτική περιουσία και τις δυνατότητες που του έδινε η θέση του προέδρου της επιτροπής. Φάνηκε πάντως πικραμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων τα τελευταία 4 χρόνια.

Συμπερασματικά λοιπόν: δεν υπάρχει κάτι άλλο να γραφεί ή να ειπωθεί (γιατί από εικασίες και σενάρια θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε διάφορα και απλά θα πρέπει να αναμένουμε την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για περισσότερα.

Να σημειωθεί μόνο κάτι: η παραίτηση Συρόπουλου από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγινε τον Οκτώβριο του 2017 και μπορείτε να τη θυμηθείτε ΕΔΩ.