Κατηγορίες
αγορά Βεσυρόπουλος Απόστολος Κοινοβούλιο

Βεσυρόπουλος για απάντηση Κυβέρνησης για ενίσχυση ροδακινοπαραγωγών: “Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέρρευσαν”

Την απάντηση της Κυβέρνησης στην ερώτηση που κατέθεσε στις 11 Ιουλίου του 2017 σχετικά με τις αποζημιώσεις ροδακινοπαραγωγών έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Απόστ. Βεσυρόπουλος.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής από την απάντησή της Κυβέρνησης είναι εμφανές πως δεν προβλέπεται αποζημίωση λόγω του ευρωπαϊκού (και κατά συνέπεια και του ελληνικού) εμπάργκο στη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι “τα ψέμματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέρρευσαν” γιατί δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό του ΥΠΑΑΤ αντίστοιχο κονδύλι.

Στο σχετικό δελτίο τύπου του βουλευτής Ημαθίας αναφέρει μεταξύ άλλων: “Οι μάσκες έπεσαν. Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέρρευσαν.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η κυβέρνηση, μετά από ερώτηση του Αν. Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, ομολογεί ότι, δεν προβλέπεται τίποτα για την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές στο εισόδημά τους από το ρωσικό εμπάργκο. Η κυνική αυτή ομολογία διατυπώνεται σε επίσημη απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τον κ. Βεσυρόπουλο.

Υπενθυμίζουμε ότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε υποσχεθεί κατά καιρούς την ενίσχυση του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο αρχικά μέσω των ΠΣΕΑ, κάτι που απαγορεύεται.

Στη συνέχεια το…παραμύθι άλλαξε. Υποσχέθηκαν αποζημιώσεις από το πρόγραμμα de minimis. Και τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, το Υπουργείο σε απάντησή του προς τον κ. Βεσυρόπουλο αναφέρει ότι, δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόβλεψη για ενίσχυση των ροδακινοπαραγωγών από το πρόγραμμα de minimis.

Επισυνάπτεται και η απάντηση για να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους.

Σε δήλωσή του ο κ. Βεσυρόπουλος, που είχε αναδείξει το ζήτημα καταθέτοντας σειρά ερωτήσεων στη Βουλή, τονίζει:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2014, στήριξε το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών που είχαν υποστεί ζημιές από το ρωσικό εμπάργκο με ενισχύσεις ύψους 33 εκ. ευρώ. Είχε καταθέσει μάλιστα σχετικό φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να τεκμηριωθεί η ανάγκη οικονομικών ενισχύσεων. Ήταν τα πρώτα και τα τελευταία χρήματα που πήραν οι ροδακινοπαραγωγοί. Από εκεί και πέρα παίρνουν μόνο ψεύτικες υποσχέσεις και αέρα κοπανιστό. Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο ψέμα που έχει πει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους αγρότες τους οποίους ήδη υπερφορολογεί και επιβαρύνει με εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ