Κατηγορίες
διάφορα

Ένα ακόμη χαράτσι για τους Δήμους – πόσο να αντέξει πια ο κόσμος να πληρώνει;;;;;;

Δημαρχείο ΑλεξάνδρειαςΌσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση με τα τέλη τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι δημότες στους Δήμους, ώστε να καλυφθούν οι “τρύπες” που έχουν προκύψει από την ελλειπή χρηματοδότηση από την πλευρά του Κράτους.

Ένα παλιό και ξεχασμένο εν ολίγοις τέλος, το οποίο είχε αποφασιστεί με το πρώτο Μνημόνιο αλλά δεν “ενεργοποιήθηκε” ποτέ στους περισσότερους Δήμους της χώρας, ξανάρχεται στην επικαιρότητα την Τρίτη 3 Απριλίου μέσα από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξάνδρειας (7ο θέμα).

Κατά τη συνεδρίαση, στο 7ο θέμα, θα συζητηθεί η υιοθέτηση ή όχι δημοτικού τέλους που σχετίζεται με τα οικόπεδα και συγκεκριμένα την καταβολή από μέρους κάθε ιδιοκτήτη οικοπέδου ποσού ανάλογου με το μήκος του οικοπέδου που εφάπτεται με πεζοδρόμια ή άλλες δημοτικές κατασκευές.

Από το μέτρο δεν εξαιρείται κανείς ιδιοκτήτης, όμως αυτοί που είναι οι πιο τυχεροί και θα πληρώσουν λιγότερα θα είναι όσοι είναι οικοπεδούχοι στα χωριά. Το ύψος του δημοτικού αυτού τέλους υπολογίζεται στα 0,075 ευρώ ανά τρεχούμενο μέτρο ανά ημερολογιακό μήνα όταν το οικόπεδο εφάπτεται με πεζοδρόμιο και στα 0,040 ευρώ όταν υπάρχει κάποια άλλη κατασκευή (τσιμενταύλακας κλπ).
Με μια απλή πράξη η νέα επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων π.χ. με μήκος 25 μέτρα και “φάτσα” σε πεζοδρόμιο θα κοστίζει 22,5 ευρώ το χρόνο – τα οποία θα καταβάλλονται στους Δήμους μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος (μαζί με τα υπόλοιπα δημοτικά τέλη).

Αν το θέμα περάσει, τότε θα τεθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε ΕΔΩ το εισηγητικό για το 7ο θέμα της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και τους πίνακες με τα ποσά στην Αλεξάνδρεια και σε όλα τα χωριά του Δήμου.