Κατηγορίες
Ελληνοτουρκικά προσφυγικό - μεταναστευτικό

Προσφυγικό: μια ιστορία που θα παίξει “εργολαβικά” τις επόμενες μέρες διεθνώς

Η ιστορία που ξεκίνησε με την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που φέρονται να πέρασαν την οριογραμμή και κρατούνται στην Τουρκία για να δικαστούν (από την Δικαιοσύνη της γείτονος, στο προσωπικό της οποίας έχουν γίνει οι γνωστές εκκαθαρίσεις μετά από το οπερετικό πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016) φαίνεται πως ανοίγει και άλλες συζητήσεις.

Γερμανική εφημερίδα μεταφέρει θέσεις τουρκικής εφημερίδας σχετικά με το θέμα των προερχόμενων από διάφορες χώρες που στη συνέχεια εισέρχονται (μέσω Τουρκίας) παράνομα στην Ελλάδα  – και κατ’ επέκταση στην ΕΕ. Οι Τούρκοι κάνουν αναφορά σε χρήση από την Ελλάδα της τακτικής του “push back”, δηλαδή της απώθησης των ανθρώπων αυτών πίσω στην Τουρκία, και τη συνδέουν έντεχνα με τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Ποιοι μιλάνε και για τι πράγμα;; Εγκαλούν οι Τούρκοι την Ελλάδα!

Αυτοί που έχουν απειλήσει πολλάκις την Ευρώπη με το θέμα (ότι δηλαδή θα “ξαμολύσουν” χιλιάδες πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες που βρίσκονται στο έδαφός τους). Μια Ευρώπη που ‘χει πρόβλημα στις φωνητικές της χορδές όταν πρέπει αλλά είναι λαλίστατη σε άλλα θέματα.

Κι η γερμανική εφημερίδα το κάνει και θέμα, αντί να διαφωτίσει τους αναγνώστες της για την πραγματικότητα, για τα απίστευτα ζόρια που η χώρα μας τρώει εξαιτίας της στάσης των Τούρκων – οι οποίοι όποτε έχει μπουνάτσα στο Αιγαίο πλημμυρίζουν τα νησιά μας με κακομοίρηδες που έτυχε να βρεθούν απέναντι.

Μιλάνε για την Ελλάδα! Και την εγκαλούν κιόλας!!! Μιλάνε για μια χώρα που έχει επωμιστεί το τεράστιο αυτό βάρος, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ευρωπαϊκής ακτής της Μεσογείου (αν συνυπολογίσουμε και την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα).
Προβάλλονται οι θέσεις μιας τούρκικης εφημερίδας που στηρίζει το καθεστώς του Ερντογάν, για το οποίο βοά ο πλανήτης ότι αποδεδειγμένα έχει κονομήσει πολλά από τη “διαχείριση” με κάθε τρόπο της κρίσης που έχει χτυπήσει τη Μέση Ανατολή.

Οι φίλοι μας στη Δύση αντί να πιέσουν την Τουρκία, για μια ακόμη φορά είτε το παίζουν “Πόντιοι Πιλάτοι” είτε είναι ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στα άλευρα.

Ξεχνούν κάποιοι ότι όλη αυτή η φτώχεια, η δυστυχία, ο ξεριζωμός, δεν είναι αποτέλεσμα επιλογών των λαών αλλά αποτέλεσμα πολέμων που προκάλεσαν και συντηρούν άλλοι – σίγουρα πάντως όχι η Ελλάδα η οποία πληρώνει το αντίτιμο πολύ ακριβά τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο!

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εφημερίδες στην Τουρκία (δυστυχώς και αλλού) στήνουν κλίμα. Ειδικά στην Τουρκία έφτασαν λέει στο σημείο να λένε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας για το θέμα του προσφυγικού.

Ποιοι το λένε;; Μα αυτοί που τη μια μέρα παίρνουν πίσω έναν και την άλλη μέρα στέλνουν πάνω σε φουσκωτά εκατό…