Κατηγορίες
Αντωνίου Χρήστος

Μήνυμα του βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Χρήστου Αντωνίου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Χρήστος Αντωνίου Ημαθία ΣΥΡΙΖΑΣε μήνυμά του για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου ο βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Χρήστος Αντωνίου αναφέρει:

“Η επανάσταση του 1821 ήταν ένας μαζικός κορυφαίος αγώνας για ελευθερία και ανεξαρτησία που οδήγησε στη δημιουργία του νεώτερου ελληνικού κράτους. Ο αγώνας αυτός θεμελιωμένος στα ιδανικά του ευρωπαϊκού διαφωτισμού ανέτειλε σε μια Ευρώπη όπου κυριαρχούσε το σκοτάδι της Ιερής Συμμαχίας.

Οι απλοί άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες του καθημερινού μόχθου,αγωνίστηκαν για μια ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία.Και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που όλοι πίστευαν ότι μια επανάσταση στο νοτιανατολικό άκρο της Ευρώπης δεν μπορούσε ποτέ ν’ απειλήσει την πάνοπλη υπερδύναμη της εποχής, την Οθωμανική αυτοκρατορία.


Σήμερα είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να μην ξεχνάμε τα λόγια του Ρήγα γιατί οι αγώνες για ελευθερία,δημοκρατία και προκοπή δε σταματούν ποτέ.
Ο ελληνικός λαός επιδιώκει και επιθυμεί την ειρήνη και τη συνεργασία με τους γείτονές του. Είναι όμως αποφασισμένος να υπερασπισθεί την εθνική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας μας, όποτε αυτή απειληθεί.”