Κατηγορίες
Ημαθία

Ημαθία: διήμερες συναντήσεις φορέων με κυβερνητικό κλιμάκιο

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 11/3/2018, οι διήμερες συναντήσεις του Κυβερνητικού Κλιμακίου, ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας με τον Αντιπερειφερειάρχη Π.Ε Ημαθίας, τους Δημάρχους Βέροιας και Νάουσας, καθώς και με φορείς του Νομού.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν από το πρωί του Σαββάτου με τον Αντιπερειφερειάρχη (10/3) με τον κ. Καλαϊτζίδη στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας και συνεχίστηκαν στο Δημαρχείο της Βέροιας με τον Δήμαρχο κ. Βοργιατζίδη και τον Δήμαρχο Νάουσας κ. Κουτσογιάννη, ενώ οι συναντήσεις συνεχίστηκαν με τους υπόλοιπους φορείς της Ημαθίας.


Στις συναντήσεις, συζητήθηκαν και κατατέθηκαν, τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω φορείς, αλλά και οι αναπτυξιακές προτάσεις για την Ημαθία, με σκοπό να αναπτυχθούν στα τραπέζια των συζητήσεων που θα δημιουργηθούν κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου 26,27,28 Μαρτίου 2018, με τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες. Κάποιες από αυτές αφορούσαν: Την αξιοποίηση της Κουλούρας με τη μεταφορά του τελωνείου και τη δημιουργία ενός βιομηχανικού πάρκου (ΔΗΠΕ-ΔΗΠΑ), την αποπεράτωση του κάθετου άξονα Σκύδρας-Εγνατίας, τη λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου, τη στήριξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, την αξιοποίηση των μνημείων της Βεργίνας έως και την Μίεζα. Επίσης, την ανάπτυξη του θρησκευτικού και αθλητικού τουρισμού, την αξιοποίηση των ακτημονικών εκτάσεων στο Κλειδί, με την δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ, τη στήριξη και την ανάπτυξη συνεργατικών σχημάτων, την αξιοποίηση πηγών ενέργειας, την επανεκκίνηση της ΕΝΚΛΩ. Επιπλέον, ενδιαφέρουσες προτάσεις έγιναν την αποπεράτωση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Βέροιας και τη λειτουργία Μονάδας αποκατάστασης, την αξιοποίηση ως χώρο επίσκεψης της Λίμνης του Αλιάκμονα, την ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, την αξιοποίηση του παλιού Δικαστικού μεγάρου κ.ά.

Από το κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν: Ο κ. Αντωνιάδης Γιάννης, ειδικός σύμβουλος από το Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Σακελλάρης Δημήτρης, συνεργάτης του Υπουργείου Συντονισμού. Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του Νομού Ημαθίας κα. Καρασαρλίδου Φρόσω, ο κ. Ουρσουζίδης Γιώργος και ο κ. Αντωνίου Χρήστος. Επιπλέον στις εργασίες συμμετείχαν, ο συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, κ. Κωστόπουλος Αναστάσιος και άλλα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Το αναπτυξιακό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη συνδιοργανώνουν η ελληνική κυβέρνηση με τη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι φορείς που συμμετείχαν στις διήμερες συζητήσεις ήταν:

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΜΜΕ
ΤΟΕΒ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΛΕΙΔΙΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΝΑΟΥΣΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΕΛΜΕ
ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩ
SOS BEΡMIO