Κατηγορίες
επικαιρότητα

Αλλού πάνε με ταχύτητες 5G

Την ώρα που στην περιοχή μας η αποκομιδή των απορριμμάτων ή η ολοκλήρωση μιας γέφυρας έχουν αναχθεί σε προβλήματα πρώτου μεγέθους (όχι πως δεν είναι, αλλά θεωρητικά θα έπρεπε να έχουν λυθεί προ πολλού!!!), σε άλλες περιοχές της χώρας προχωράνε προς το μέλλον με γοργούς ρυθμούς.

Τα Τρίκαλα στη Θεσσαλία θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα διαθέτει δίκτυα που κάνουν χρήση της τεχνολογίας 5G, καθώς στο Δημαρχείο υπογράφηκε προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον δήμο Τρικκαίων, τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala ΑΕ, προκειμένου σε 4 μήνες να υλοποιηθούν όλα τα έργα και τα Τρίκαλα να είναι πρότυπο και σε αυτόν τον τομέα.

Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γεωργίας ακριβείας (smartfarming) στο πλαίσιο του «Σχεδίου Ασκληπιός» για τα φαρμακευτικά φυτά και τον πρωτογενή τομέα γενικότερα.

Το 5G

Η υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας αφορά στη σταδιακή μετατροπή των Τρικάλων σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready. Αυτό θα γίνει με την εκπόνηση μελέτης και την εφαρμογή πιλοτικού έργου δωρεάν εγκατάστασης πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη των Τρικάλων. Οι λύσεις τις οποίες θα προσφέρει στους πολίτες, ονομάζονται Λύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και αφορούν σε:

  • Έξυπνη Στάθμευση
  • Έξυπνο Φωτισμό
  • Ασύρματη Πρόσβαση στο Διαδίκτυο
  • Συλλογή και Ανάλυση Δεδομένων
  • Λύσεις εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων.

Οι εργασίες για τη θέση σε λειτουργία των συστημάτων του Πιλοτικού έργου εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν, κατά προσέγγιση, 4 μήνες από την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας.

Η υλοποίηση του έργου αναλύεται σε 4 φάσεις:
Α) Μελέτη εφαρμογής, διάρκειας ενός (1) μήνα.
Β) Υλοποίηση, διάρκειας τριών (3) μηνών.
Γ) Πιλοτική λειτουργία, διάρκειας ενός (1) μήνα).
Δ) Παραγωγική λειτουργία και δωρεάν συντήρησης, διάρκειας ενός (1) έτους.

Τα συστήματα θα λειτουργήσουν πλήρως, στα επίπεδα διαθεσιμότητας και ασφαλείας που θα οριστούν κατά τη μελέτη εφαρμογής, χωρίς κόστος.

Εντάξει, εκεί μπορεί να έχουν άλλου είδους προβλήματα, που εδώ δεν τα γνωρίζουμε.

Όμως…. για το συγκεκριμένο είπατε τίποτε;;

(πληροφορίες από το site του Δήμου Τρικκαίων)