Κατηγορίες
Κοινότητα Τρικάλων

Ψήφισμα φορέων των Τρικάλων για το θέμα της Μακεδονίας

Ψήφισμα σχετικό με το ζήτημα της ονομασίας της Μακεδονίας εξέδωσαν η Τοπική Κοινότητα Τρικάλων και φορείς και σύλλογοι που έχουν την έδρα τους στο χωριό.

Στο ψήφισμα ζητείται να μην υπάρξει υποχώρηση στο θέμα του όρου “Μακεδονία” για την ονομασία ενώ όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν φαινόμενα λαϊκισμού, πατριδοκαπηλείας και εφησυχασμού.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

 

“ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η Τοπική Κοινότητα Τρικάλων Ημαθίας, οι Φορείς και οι Σύλλογοι των Τρικάλων αντιμετωπίζουμε με υπεύθυνο τρόπο το εθνικό ζήτημα της χρήσης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Θεωρούμε ότι η διαχείριση του ζητήματος της ονομασίας του γειτονικού Κράτους των Σκοπίων απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Η Ελληνική Βουλή έχει την ιστορική ευθύνη για την απόφαση που θα ληφθεί.
Σε αυτή την απόφαση, δεν χωρά ούτε λαϊκισμός ούτε πατριδοκαπηλεία, αλλά ούτε και εφησυχασμός απέναντι στον αλυτρωτισμό και στην παραχάραξη της ιστορίας που εκφράζουν οι γείτονες μας.

Θεωρούμε ότι στο ζήτημα της ονομασίας δεν μπορεί να υπάρξει υποχώρηση από την πάγια εθνική θέση, που καθιστά καθόλα απαγορευτική τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το κράτος των Σκοπίων με οποιaδήποτε χρήση είτε ως γεωγραφικός προσδιορισμός, είτε ως χρονικός προσδιορισμός είτε ως εθνοτικός προσδιορισμός.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίκαλα, 10 Φεβρουαρίου 2018”