Κατηγορίες
παραπολιτικά

Οι εκλογές του ’19, τα ρίγη… συγκίνησης και στο φόντο οι ψησταριές της Τσικνοπέμπτης

Δεν φαίνεται να τραβάνε (όσο αναμένονταν από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές) οι υποψηφιότητες στο Δήμο Αλεξάνδρειας για το 2019 που ακούγονται και που μας έρχονται από το παρελθόν.

Γι’ αυτές τις υποψηφιότητες σας τα είχα πει πολύ πριν εκδηλωθούν δημόσια και επίσημα ή λιγότερο δημόσια και λιγότερο επίσημα, με τον γνωστό… τρόπο – και η αλήθεια είναι ότι το ‘χατε το θέμα απ’ τις πρώτες στιγμές (αφού μετά από μια δεκαετία μαζί, γνωρίζετε πλέον από τον τρόπο γραφής τι θέλω να πω και που αναφέρομαι).

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει το “ρεπορτάζ” (που επί της ουσίας είναι απλά μια καταγραφή όσων λέγονται γενικότερα και όχι σε συγκεκριμένες “πιάτσες”):

α) σε επίπεδο υποψηφίων αρχηγών αλλά και φερόμενων ως υποψηφίων συμβούλων όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ ξεκαθαρίζουν τα πράγματα.

Όσον αφορά λοιπόν τα ονόματα από τα παλιά που ακούγονται, φαίνεται πως κανένα δεν προκαλεί… ρίγη συγκίνησης στα πλήθη. Αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα ονόματα, είτε έχουν πει ανοιχτά ότι ενδιαφέρονται είτε δεν το έχουν πει ακόμη.  Σίγουρα υπάρχουν τα κακά, τα πικρόχολα και τα κακοπροαίρετα σχόλια, όμως η σκωπτική διάθεση είναι αυτή που κυριαρχεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά να τα αναφέρω, ενώ λόγω και της Τσικνοπέμπτης για μια ακόμη χρονιά θα δούμε πολύ… παραπολιτικό ρεπορτάζ με φόντο τις ψησταριές!!!

β) η οικονομική διάσταση του θέματος δείχνει να απασχολεί τον μέσο ψηφοφόρο. Και αυτό γιατί αν το εκλογικό σύστημα μείνει ως έχει, τότε το σπορ θα εξακολουθήσει να είναι πανάκριβο. Και όσο ο μέσος ψηφοφόρος ακούει για… χορηγούς που θα “βάλουν πλάτη”, τόσο απομακρύνεται ακόμη πιο πολύ. Επί της ουσίας;; Καλό θα είναι οι πέριξ των ενδιαφερομένων να τους προσγειώσουν στην πραγματικότητα.

Συμβουλή;; Αν πραγματικά ενδιαφέρονται και είναι όντως αποφασισμένοι να κατέβουν στις εκλογές το 2019, τότε ας αλλάξουν τρόπο προσέγγισης του θέματος. Κανείς δεν τους αναμένει ως σωτήρες, οπότε καλό θα είναι να πάψουν να (αυτο ή ετερο)παραμυθιάζονται, γιατί στο τέλος θα πέσει κλάμα και για τον χρόνο και για το χρήμα που θα χαθούν άσκοπα!

 

Φυσικά σήμερα αγωνιούμε να δούμε “ποιος θα μιλήσει με ποιον” και “ποιος θα φωτογραφηθεί με ποιον” έχοντας για φόντο όχι μόνο τις εκλογές του 2019 αλλά και σουβλάκια και μπριζολάκια παρέα με λουκάνικα, πάνω σε ψησταριές.