Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Ελλάδα

Ας κόψουν τις κλαρινομαγκιές και τα μικροπολιτικά και ας σοβαρευτούν!!

Τα έχουμε πει χίλιες φορές και θα τα πούμε άλλες τόσες: δεν είναι καιρός για να ανοίγουν θέμα που θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν “εθνικά”. Είμαστε οικονομικά υποτελείς, υπό Επιτροπεία, και οι πολλές – πολλές μαγκιές και εξυπνάδες στη συγκεκριμένη κατάσταση που βρισκόμαστε δεν χωράνε.

Επίσης έχουμε ξαναπεί ότι το άνοιγμα ενός θέματος (όπως το θέμα με τα Σκόπια) θα έφερνε και το άνοιγμα ενός άλλου, και ενός άλλου, και άλλου κλπ κλπ. Άλλωστε ο γνωστός νταβατζής της περιοχής, ο εξ’ Ανατολών γείτονας πήρε φόρα. Και έθεσε πλέον και φανερά (κρυφά το κάνει εδώ και δεκαετίες) υπό τη σκέπη και προστασία του άλλους γείτονες όπως τα Σκόπια και την Αλβανία, που όλο και κάτι θέλουν.

Όσον αφορά τους “ξένους” και τους “συμμάχους” ας μη γελιόμασε: σε τέτοιες περιπτώσεις όποιος περίμενε να βοηθήσουν βγήκε χαμένος.

  • Οι Αμερικανοί μας λένε “να τα βρούμε” με τους Τούρκους και το παίζουν τρελοί. Άσχετα αν έστειλαν τον πρέσβη τους στην Αθήνα να πάει να δει τι γίνεται. Είναι με όλους και με κανέναν, αρκεί να εξυπηρετούνται τα δικά τους συμφέροντα.
  • οι Ρώσοι και το… ξανθό γένος που κάποιοι περιμένουν, είναι εξαφανισμένοι και απασχολημένοι με άλλα (το παλιό “αν σ’ αρέσει μπάρμπα-Λάμπρο, ξαναπέρνα από την Άνδρο” θυμόμαστε όλοι για ποιον λόγο βγήκε και πως ξεκίνησε ο ήρωας της Επανάστασης Κατσώνης). Έχουν και κάτι μπίζνες με τους Τούρκους εσχάτως, μην αναμένουμε και πολλά λοιπόν.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε ΜΟΝΟΙ και ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ. Περί άλλων τυρβάζουν και κάνουν μικροπολιτικά – μικροκομματικά παιχνίδια στις πλάτες του μέλλοντος ενός λαού που ήδη πληρώνει παρόμοιες συμπεριφορές του παρελθόντος.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Επειδή οι Τούρκοι είναι ιδιαίτερα επιθετικοί (έχουν και απώλειες στη Συρία και κάπως πρέπει να ηρεμήσουν το μέτωπό τους στο εσωτερικό), οι Σκοπιανοί είναι ενισχυμένοι από τις απόψεις του κάθε είδους “μεσολαβητή” Νίμιτς και οι Αλβανοί έχουν επίσης αποθρασυνθεί τελείως.

Ας κόψουν λοιπόν οι πολιτικοί μας τις κλαρινομαγκιές και τα μικροπολιτικά και ας σοβαρευτούν.