Κατηγορίες
σύλλογοι

3η Γιορτή Γραμμάτων και η κοπή της πίτας στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Με αφορμή των εορτασμό των Τριών Μεγάλων Δασκάλων του Έθνους πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 η 3η Γιορτή Γραμμάτων και η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας στην κατάμεστη από γονείς και παιδιά αίθουσα του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μωυσιάδης Γιώργος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση του, ενώ με χαρά τους παρουσίασε το Νέο διοικητικό συμβουλίου που απαρτίζεται από νέα παιδιά και ευχήθηκε μια θητεία γεμάτη έργα και πολιτισμό!

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η γραμματέας του συλλόγου Μωυσιάδου Σοφία μαζί με τα νέα μέλη του διοικητικού Καρβουνίδου Βασιλική και Παραστατίδου Νίκη, ακολούθησε η ανασκόπηση της δημιουργικής χρονιάς που πέρασε ενώ προβλήθηκε ένα σύντομο βίντεο με θέμα «Η εκπαίδευση στον Πόντο». Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την απονομή υποτροφιών σε τέσσερις μαθητές μέλη του συλλόγου για την ενασχόληση τους με την παράδοση και τον Ποντιακό Ελληνισμό, κατά την διάρκεια των απονομών διαβάστηκαν αυτούσια αποσπάσματα των εργασιών των παιδιών που προκάλεσαν συγκίνηση.

Ο τυχερός μαθητής του δημοτικού σχολείου αναδείχθηκε ο Αθανάσιος Βασιλειάδης, την απονομή του οποίου έκανε ο δάσκαλος τμήματος λύρας κ. Σισμανίδης Στέφανος, ο μαθητής Γυμνασίου Παραστατίδης Ιωάννης την απονομή του οποίου έκανε ο δάσκαλος χορού κ. Βαγγέλης Λάχανης, η μαθήτρια Λυκείου Εύα Αργυρίου, την απονομή της οποίας έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών & δοτών μυελού των οστών Χαρίεσσας κ. Παμπουχίδης Ελευθέριος, τέλος για την εισαγωγή της στην Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ βραβεύτηκε η Γεωργία Ντέντου, την απονομή της οποίας έκανε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου ο κ.Καρβουνίδης Κυριάκος. Η τυχερή της χρονιάς αναδείχτηκε η Κατερίνα Μπράσα που κέρδισε το φλουρί, την απονομή του δώρου-εικόνα πιστού αντιγράφου της Παναγίας Σουμελά, έκανε το μέλος του Δ.Σ Τσιχλακίδης Σάββας.

Η βραδιά έκλεισε με ποντιακό γλέντι συνοδευόμενο από τα κεράσματα των γυναικών του συλλόγου. Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρεθήκαν στην πρώτη εκδήλωση της χρονιάς, μια εκδήλωση εποικοδομητική που επιβεβαιώνει εμπράκτως πως το έργο που επιτελεί η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είναι καταλυτικό και πέραν του δέοντος ουσιώδης μιας και που κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταλαμπαδεύσει στους νέους τον ιερό σκοπό της διαιώνισης της ποντιακής ιστορίας, ως άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας!

Ελπίζουμε στο μέλλον να θαυμάσουμε και άλλες επιτυχίες των νέων μας σε όλους τους τομείς της ζωής και τους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κοντά τους ως μέλη του κοινωνικού και μορφωτικού σωματείου που ονομάζεται Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας.