Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας παραπολιτικά

… της γουρουνοχαράς!

Πρέπει να είναι αφελής οποιοσδήποτε ανέμενε κάτι διαφορετικό από όσα είδαμε ή ζήσαμε τις ημέρες των γιορτών. Της γουρουνοχαράς έγινε!

Με τη συμμετοχή διαφόρων “αστέρων” της τοπικής πολιτικής σκηνής. Είτε διαττόντων αστέρων, είτε άλλων που τώρα ανατέλλουν, είτε άλλων που … λάμπουν στον ορίζοντα (υπάρχει και μια κατηγορία που παίζει μόνη της, αυτή που συμπεριλαμβάνει όσους οδεύουν προς τη δύση τους και η οποία είναι συμπαθής στις υπόλοιπες γιατί έχει τα κονέ τα καλά).

Σφαγιάστηκε και καταναλώθηκε τουλάχιστον ένα χοιροστάσιο σε αυτές τις γουρουνοχαρές, ενώ οι παριστάμενοι ήπιαν προϊόντα (τσίπουρα, γράπες και κρασιά) που εξήχθησαν από 2-3 βουνοπλαγιές με αμπέλια.

Από κοντά και οι εξυπηρετούντες διάφορες καταστάσεις, συνήθως δύσκολες.

Ένα είναι σίγουρο: καλά έκαναν και το διασκέδασαν. Άνθρωποι είναι και το χρειάζονται και αυτό. Όμως μόνο με γουρουνοχαρές, ψησταριές και τσιπουροκαταστάσεις και άλλα τέτοια το μοναδικό που μπορεί να γίνει είναι να στηθούν κανα – δυό (καλά κατά την άποψη ορισμένων) ψηφοδέλτια, μέσα από μια σειρά από απίστευτες καραμπόλες. Άλλωστε μέχρι το ‘19 έχουμε ακόμη πολύ καιρό.

Γιατί έτσι θα πάει το θεματάκι, μέχρι το ‘19. Με τσίπουρα, γουρουνοχαρές, συναντήσεις μεσημεριανές σε μέρη παραθαλάσσια ή ημιορεινά. Ή για κανά ποτάκι με θέα τον υπέροχο κάμπο της κεντρικής Μακεδονίας.

Το 2018 όμως μπήκε φορτσάτο και τα προβλήματα που τώρα φαντάζουν μικρά ή διαχειρίσιμα σε λίγο διάστημα θα γιγαντωθούν.
Και τότε οι γουρουνοχαρές και τα κονέ, σε συνδυασμό με τα προϊόντα από τον καρπό της αμπέλου αλλά και τις βυζαντινές ίντριγκες πέμπτης κατηγορίας και την υπερέκθεση (που δείχνουν άλλα πράγματα), δεν θα είναι ικανά να λύσουν προβλήματα που ο πολίτης θα τα βλέπει μπροστά του, στην καθημερινότητά του.

—–

τα έχουμε πει εδώ και καιρό, ΕΔΩ: ο κύκλος άνοιξε, μένει να φτάσει το ’19 για να κλείσει. Νωρίτερα δεν κλείνει με τίποτε!!!