Κατηγορίες
απεργίες

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας

Από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

“Κανένας εργαζόμενος μόνος του!  Όλοι στον αγώνα! Απαντάμε με Απεργία στο νέο γύρο επίθεσης της κυβέρνησης. Παρασκευή 12 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία

Η Κυριακή – Αργία κατακτήθηκε με αίμα. Δεν τους τη χαρίζουμε! Κυριακή 14 Γενάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δεν «τρώμε» το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης, δεν μπορούμε να ζήσουμε και δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα που μας πετάνε.
Τίποτα δεν έχει τελειώσει! Η πάλη για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια είναι αγώνας που έχουμε μπροστά μας. Αγωνιζόμαστε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για νομική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για ελεύθερο χρόνο, Υγεία και Παιδεία για εμάς και τις οικογένειες μας, για να μπορούμε να ζούμε σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες.
Τη Δευτέρα 15 Γενάρη ψηφίζεται στη Βουλή το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, που έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα.

Αντιλαϊκά μέτρα και μέτρα καταστολής των κινητοποιήσεων πάνε χέρι – χέρι. Ξέρουν ότι η αγανάκτηση ήδη ξεχειλίζει και θα πάρει σάρκα και οστά μόλις οι εργαζόμενοι καταλάβουν τη δύναμη τους και την αιτία όλων των προβλημάτων, γι’ αυτό χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία, την οργανωμένη, συλλογική δράση των εργαζομένων.
Όλα τα μέτρα που έχουν περάσει και αυτά που έρχονται είναι ξεκάθαρα στήριξη στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου. Η ανάπτυξη που ονειρεύεται το μεγάλο κεφάλαιο είναι η δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα, οι 4ωρίτες, η απλήρωτη δουλειά, η τσάμπα εργασία μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ, οι επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές από ο κράτος, οι πολύ φτηνοί εργαζόμενοι.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Συλλογικά, μαχητικά και οργανωμένα παλεύουμε για :
· Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.
· Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. – Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
· Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις. Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια
· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
· Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Γενάρης, 2018
Η ΔΙΟΚΗΣΗ