Κατηγορίες
αγορά

Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: ημερίδα για τη ροδακινοκαλλιέργεια και Γ.Σ. για τις κινητοποιήσεις

Ημερίδα με θέμα τη ροδακινοκαλλιέργεια αλλά και Γενική Συνέλευση κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα πραγματοποιήθηκαν από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Αλεξάνδρειας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.

Στην ημερίδα, που προηγήθηκε χρονικά (με θέμα “Ροδακινοκαλλιέργεια: ποικιλίες – καλλιεργητικές φροντίδες – ασθένειες”) και ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του κέντρου κατάρτισης αγροτών “Δήμητρα” και του Αγροτικού Συλλόγου ομιλητές ήταν η δρ. Δρογούδη Παυλίνα (τακτική ερευνήτρια του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”), ο δρ. Θωμάς Σωτηρόπουλος (τακτικός ερευνητής του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”) και ο δρ. Θωμάς Θωμίδης (αναπληρωτής καθηγητής στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης).


Την παρουσίαση των ομιλητών και του αντικειμένου της ημερίδας έκανε η Τσιλιοπούλου Μαρία, γεωπόνος στο κέντρο κατάρτισης αγροτών “Δήμητρα” της Ημαθίας.

Παρουσιάστηκαν τόσο η δυναμική της αγοράς του ροδακίνου τα τελευταία χρόνια όσο και θέματα που σχετίζονται με τις νέες ποικιλίες, τη λίπανση και τη φροντίδα της ροδακινιάς καθώς και τις ασθένειες και την αντιμετώπισή τους.

Μετά τη λήξη της ημερίδας πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο Γενική Συνέλευση των μελών του Αγροτικού Συλλόγου, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι αγρότες αποφάσισαν, δεδομένης και της κατάστασης που ήδη υφίσταται σε όλη τη χώρα και έχει να κάνει με τις νέες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου, συμμετοχή (σε πρώτη φάση) στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της 27ης Agrotica (1-4 Φεβρουαρίου 2018).