Κατηγορίες
ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Ε.Κ. Νάουσας για την απόφαση του δικαστηρίου για τους αγρότες

Με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου Βέροιας για τους αγρότες (δείτε ΕΔΩ σχετικά) από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

4 μήνες φυλάκιση επιβλήθηκε χθες (14/12/17) από το δικαστήριο Βέροιας σε 3 αγροτοσυνδικαλιστές, γιατί αγρότες με απόφαση του συλλόγου τους έκλεισαν συμβολικά την Εγνατία στον κόμβο της Κουλούρας, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Μαζί τους χθες ήταν αντιπροσωπία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

Αποδεικνύεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Η «παραγραφή» των διώξεων σε βάρος αγροτών που έλεγε η κυβέρνηση αποδείχθηκε άλλη μία απάτη. Οι αγρότες ξέρουν ποιοι και γιατί επιδιώκουν τη συκοφάντηση του αγώνας τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που τους ξεκληρίζει, ποιοι και γιατί καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Είναι οι ίδιοι που πολεμάνε με λύσσα το ταξικό εργατικό κίνημα και την πάλη του. Κανένας αυταρχισμός και καμιά ποινικοποίηση δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες και διεκδικήσεις των εργαζομένων και φτωχών αγροτών.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας θα συνεχίζει να συμπορεύεται με τη μικρομεσαία αγροτιά στους αγώνες, όπως και χθες αγρότες ήταν μαζί μας στην απεργία και την κινητοποίησή μας, κόντρα σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης τους μέχρι την ανατροπή της βάρβαρης ταξικής πολιτικής και του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος, Έχουμε να κάνουμε με βασικές πλευρές του δόγματος «νόμος και τάξη» που είναι απαραίτητο συστατικό της λεγόμενης «δίκαιης ανάπτυξης» που προβάλλει η κυβέρνηση για να μπουκώσει με χρήμα και προνόμια τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους – συνταξιούχους, σωματεία – συλλόγους και φορείς να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη συμπαράσταση – αλληλεγγύη στους διωκόμενους, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των αγώνων.”