Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Αλεξάνδρεια: κατά πλειοψηφία “πέρασε” ο προϋπολογισμός του 2018 του Δήμου

Δημοτικό Συμβούλιο ΑλεξάνδρειαςΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ – ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Σε υγιεινό… περίπατο εξελίχθηκε για τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που σχετίζονταν με τον προϋπολογισμό του 2018.

Δεν είναι καθόλου υπερβολικό αυτό, αφού τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης που κατά καιρούς αμφισβητούσαν τις επιλογές της διοίκησης δεν άσκησαν την αναμενόμενη από όλους κριτική, δεν πλησίασαν καν πράγματα που όντως καίνε και έμειναν είτε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις (δηλαδή σε θέματα που δεν αφορούν τους δημότες) είτε ασχολήθηκαν με ελάσσονος σημασίας θέματα.

 

Η αντιπολίτευση έμεινε σε στείρους χαρακτηρισμούς (χωρίς να κάνει έστω για τα μάτια του κόσμου κάποια αντιπρόταση – φυσικά ένα τέτοιο πράγμα δεν έχει καμιά ουσιαστική αξία γιατί δεν αλλάζει κάτι στον προϋπολογισμό, πέραν του ότι λέει στη διοίκηση και στους δημότες-ψηφοφόρους “είμαστε εδώ και έχουμε τη Χ πρόταση που είναι καλύτερη”) ενώ οι συμπολιτευόμενοι που κριτικάρουν τα πάντα επίσης δεν προέβησαν σε κάτι αντίστοιχο.

Όντως ο προϋπολογισμός που έφερε η διοίκηση Γκυρίνη δεν αποτελεί την… επιτομή της ανάπτυξης. Το αντίθετο.  Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Όμως αυτό ακριβώς δεν έγινε σαφές από κανέναν, αφού όλοι ανεξαιρέτως έμειναν σε αντιπαράθεση με σχετικά αδιάφορους χαρακτηρισμούς, χωρίς να εμβαθύνουν (όπως θα έπρεπε).

Δεν θα σταματήσουμε να λέμε ότι η ψήφιση ή μη κάθε προϋπολογισμού αποτελεί έκφραση ή μη της εμπιστοσύνης των συμβούλων προς τις διοικήσεις. Στο Δήμο Αλεξάνδρειας ο προϋπολογισμός του 2018 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ψήφισαν υπέρ όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας). Τα υπόλοιπα είναι απλά Ιστορία και οι όποιοι αστερίσκοι μπήκαν θα μείνουν στο υποσέλιδο των πρακτικών, το οποίο κάποια στιγμή ίσως το διαβάσει ο ιστορικός του μέλλοντος…

Δείτε αποσπάσματα – αυτά που θεωρούμε ως τα πιο “εμβληματικά”. Προέρχονται από τη μετάδοση της συνεδρίασης που έγινε μέσα από το κανάλι του Δήμου Αλεξάνδρειας. Όλο το βίντεο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.