Κατηγορίες
διάφορα παιδεία

Ενημέρωση μαθητών σχετικά με τους κινδύνους στις περιοχές κοντά στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Πλατύ Ημαθίας, νότια είσοδος σιδηροδρομικό δίκτυοΥιοθετήθηκε από τον ΟΣΕ και τη ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων), κατόπιν παρεμβάσεων του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη, πρωτοβουλία για την υλοποίηση προγράμματος ενημέρωσης και πρόληψης ατυχημάτων στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα παρουσιάζεται στους χώρους των σχολείων, στις περιοχές όπου γειτνιάζουν με το σιδηροδρομικό δίκτυο και θα είναι διάρκειας μίας διδακτικής ώρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, αιτία για την υλοποίηση του προγράμματος είναι τα ατυχήματα πλησίον των σιδηροδρομικών γραμμών, παρά το γεγονός ότι αυτές ήταν φυλασσόμενες και στις περισσότερες περιπτώσεις διέθεταν διαβάσεις πεζών.


Συγκεκριμένα, ομάδα στελεχών του ΟΣΕ και της ΡΑΣ θα ενημερώνει μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου με παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού μέσω φορητού υπολογιστή και βιντεοπροβολέα, ενώ παράλληλα θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια στα οποία θα γίνεται αναλυτική αναφορά στους κινδύνους που εγκυμονούνται στις περιοχές κοντά στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Τέλος, μετά την παρουσίαση, οι μαθητές θα μπορούν να υποβάλλουν σχετικές ερωτήσεις.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενημέρωση μαθητών και του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ασφαλούς συμβίωσης με το σιδηροδρομικό δίκτυο που διασχίζει τις περιοχές κατοικίας τους, με τελικό σκοπό την αποτροπή επανάληψης συνήθων ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.