Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης Δημητριάδης Φώτης Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Χαλκίδης

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: δυο συνεδριάσεις, ο Δημητριάδης, ο Χαλκίδης και ο Γκιόνογλου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει για τα τοπικά πολιτικά πράγματα η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.

Αιτία οι δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου. Μια τακτική συνεδρίαση (στις 20:00) και μια ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του Δήμου (ώρα 19:00). Από μόνη της η συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό έχει το… ενδιαφέρον της, αφού επί της ουσίας αποτελεί την “ψήφο εμπιστοσύνης” του Συμβουλίου προς την εκάστοτε διοίκηση.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχω τρεις υποσημειώσεις – παρατηρήσεις στις οποίες αξίζει να δώσετε λίγη σημασία:


α) αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που έως τώρα καταψήφιζαν. Αυτό γίνονταν όμως σε “ανώδυνα” για τη διοίκηση Γκυρίνη θέματα. Το ζήτημα του προϋπολογισμού δεν είναι καθόλου “ανώδυνο” θέμα ενώ πιθανή καταψήφιση θα έχει άπειρα… παρατράγουδα (με τα οποία θα ασχοληθούμε άλλη στιγμή). Τι θα πουν και τι θα ψηφίσουν σε αυτή τη συνεδρίαση οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι ακόμη άγνωστο.

β) να αναμένετε την καταψήφιση του από την αντιπολίτευση. Δε χρειάζεται να είναι μάντης κανείς για να το προβλέψει αυτό. Γενικότερα όμως αρκεί να δει τη δήλωση – παράπονο του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης Φώτη Δημητριάδη στο προηγούμενο Δ.Σ., κατά τη διάρκεια του οποίου είπε ότι η παράταξή του βάλλεται από κάποιους που ισχυρίζονται ότι κρατούσε χαμηλούς τόνους και δεν έκανε καν αντιπολίτευση. Οπότε αναμένω μια πιο δυναμική στάση, ένα… “ξεψάχνισμα” όλων των κωδικών που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολίγη ένταση. Φυσικά, “παραδοσιακά”, θα σταθεί θετικά ως προς τους κωδικούς για μισθοδοσίες κοκ…

γ) να αναμένετε εμφάνιση Χαλκίδη και Γκιόνογλου στη συνεδρίαση. Ο Μ. Χαλκίδης μου είπε τη μέρα της συνέντευξής του ότι θα εμφανιστεί στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό ενώ τα νέα από το “μέτωπο” Γκιόνογλου επίσης αυτό λένε. Για τη φημολογούμενη κάθοδο Γκιόνογλου στις εκλογές θα σας έχω περισσότερα αύριο, αφού το ρεπορτάζ συνεχίζεται, όμως (σας ενημερώνω από τώρα πως) όσα έμαθα μέχρι τώρα είναι πολύ ενδιαφέροντα!

 


Στην τακτική συνεδρίαση (ώρα 20:00) τα θέματα που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση και ψήφιση είναι τα ακόλουθα:
1. Λήψη απόφασης για έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας» έπειτα από την ενσωμάτωση του σχεδίου προϋπολογισμού της αριθ. 132/2017 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης, όπως εγκρίθηκε με την αριθ. 133/2017 απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου. (Εισηγητής: ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

2. Λήψη απόφασης για έγκριση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας για το οικονομικό έτος 2018 όπως εγκρίθηκε με την αριθ. 419/2017 απόφασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας. (Εισηγητής: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

3. Έγκριση ή μη της αριθ. 418/2017 απόφασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας με τίτλο «Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την αποζημίωση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας για τα οικονομικά έτη 2015 και 2016». (Εισηγητής: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

4. Έγκριση ή μη της αριθ. 420/2017 απόφασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας με τίτλο «Λήψη απόφασης για την υποβολή αιτήματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δέσμευση δύο θέσεων στάθμευσης αποκλειστικής χρήσης ΑΜΕΑ». (Εισηγητής: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

5. Λήψη απόφασης για την αγορά δυο φορτωτών – εκσκαφέων και ενός μικρού ελαστικοφόρου φορτωτή απο το ελεύθερο εμπόριο. (Εισηγητής: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)

6. 13η αναμόρφωση προυπολογισμού οικονομικού έτους 2017. (Εισηγητής: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

7. Λήψη απόφασης για την αποδοχή και απόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών έτους 2017. (Εισηγητής: ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ)

8. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή χορτοκοπτικών του Δήμου Αλεξάνδρειας». (Εισηγητής: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

9. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή φωτοτυπικών, εκτυπωτών και φαξ για το έτος 2017» του Δήμου Αλεξάνδρειας. (Εισηγητής: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

10. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών επίδοσης δικογράφων, διοικητικών εκτελέσεων και άλλων παρεμφερών διαδικασιών του Δήμου». (Εισηγητής: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

11. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στα αδεσποτα ζώα συντοφιάς του Δήμου Αλεξάνδρειας». (Εισηγητής: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

12. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Έξοδα ταχυμεταφοράς επιστολών του Δήμου (courier). (Εισηγητής: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

13. Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου με τίτλο «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ» (Α.Μ. 63/2014) (Εισηγητής: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

14. Λήψη απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στον πολιτιστικό σύλλογο “ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ” για τη διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Πλατύ (Εισηγητής: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

15. Λήψη απόφασης περί ορισμού εκπροσώπων του Δήμου Αλεξάνδρειας στη Γενική Συνέλευση και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΑΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΑΜΚΕ» (Εισηγητής: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

16. Λήψη απόφασης για την λύση μίσθωσης ή μη του υπ΄αριθ. 4 αγροτεμαχίου έκτασης 29.000,00 τ.μ. στη θέση «Βάλτος Τρικάλων» της Τ.Κ. Πρασινάδας Δήμου Αλεξάνδρειας». (Εισηγητής: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)

17. Λήψη απόφασης για τη λύση μίσθωσης ή μη του υπ’ αριθ. 38 καταστήματος που βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Αλεξάνδρειας Δήμου Αλεξάνδρειας (Εισηγητής: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)

18. Λήψη απόφασης για την έγκριση των δαπανών της μετακίνησης του Δημάρχου , στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους. (Εισηγητής: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

19. Ανατροπή υπόλοιπων πιστώσεων αποφάσεων ανάληψης υποχρεώσεων οικ. έτους 2017 (Εισηγητής: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

20. Λήψη απόφασης για την επιλογή οικοπέδου εντός του αστικού ιστού της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας για τη χωροθέτηση του Κεντρικού Πράσινου Ταμείου του Δήμου Αλεξάνδρειας. (Εισηγητής:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

21. Διατύπωση απόψεων του Δήμου Αλεξάνδρειας για τη δραστηριότητα με τίτλο: «Διαβίβαση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την διεξαγωγή της διαδικασίας Περιβαλλοντικής αδειοδότησης της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από σταθμό βιορευστών (ισχύος έως 0,5MWe) της εταιρίας με την επωνυμία «ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΠΑΛΛΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Ι.Κ.Ε.» που πρόκειται να εγκατασταθεί σε τμήμα του αγροτεμαχίου με αριθ. 52, στη θέση «Φτελιά» της Τοπικής Κοινότητας Βρυσακίου, Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας, Δήμου Αλεξάνδρειας, Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (υποκατηγορία Α2 – ομάδα 10η – Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με Α/Α 05)» (Εισηγητής: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)

22. Λήψη απόφασης για: Ανάκληση της υπ’αριθ. 364/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας και για τον καθορισμό ανώτατου μηνιαίου χρηματικού ορίου κλήσεων για τη δαπάνη των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κινητής τηλεφωνίας. (Εισηγητής: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

23. Λήψη απόφασης φια την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο : «Παροχή υπηρεσιών μεταφόρτωσης και μεταφοράς των αστικών απορριμμάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας έτους 2017» (Εισηγητής: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)