Κατηγορίες
καιρός

Αλλάζει ο καιρός στη χώρα – έρχονται χιόνια, βροχοπτώσεις και κρύο

Αλλάζει ο καιρός από το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο καιρός γίνεται ξεκάθαρα χειμωνιάτικος και από τα 13άρια και 15άρια της προηγούμενης εβδομάδας, αυτή τη βδομάδα η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, αναμένονται χιονοπτώσεις (πυκνές κατά τόπους σε όλα τα ορεινά) ενώ οι μετεωρολόγοι αναμένουν να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ορισμένα σημεία της χώρας.

Επίσης αναμένεται να σημειωθεί παγετός σε συγκεκριμένα σημεία τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, που θα είναι ισχυρός στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και νωρίς το πρωί για αρκετές από τις επόμενες ήμερες.

Πιο αναλυτικά:


1. Την Δευτέρα (18/12)

Α) Χιόνια κατά τόπους πυκνά θα πέσουν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ από το μεσημέρι θα χιονίσει στις ημιορεινές περιοχές της ηπειρώτης Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 500 μέτρα), πρόσκαιρα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας (πάνω από 600 μέτρα), της Βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας πάνω από τα 700 μέτρα).
Από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και τη νύκτα πιθανόν και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου στα 300 μέτρα στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Β) Το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
– στην Δυτική Στερεά και στην Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησο μέχρι το βράδυ
– στην Χαλκιδική, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι την νύκτα.

Γ) Παγετός θα σημειωθεί την νύκτα προς την Τρίτη στις παραπάνω περιοχές.

2. Την Τρίτη (19/12)

A) Μέχρι το πρωί οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ημιορεινά της Ανατολικής Χαλκιδικής, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου στα 200 με 300 μέτρα που δεν είναι κοντά στη θάλασσα. Από απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βορειότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν.

B) Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός τη νύχτα και νωρίς το πρωί για αρκετές από τις επόμενες ήμερες.